Second Hand: VW Polo – малкият е голям по отношение на качеството

2103
2023

Икономията не означава автоматично отказ. Най-добрият пример е представеното през 2017 г. шесто поколение на VW Polo. Произвежданият в испанския град Памплона и в южноафриканския Уйтенхаге малък автомобил се превърна в един от най-сериозните конкуренти на Golf. Причината е проста: тъй като непоклатимият от десетилетия бестселър в компактния клас междувременно се превърна в непосилен финансово за много от обикновените хора, базираното на платформата на концерна MQB-A0 Polo печели точки на широк фронт. Както предлаганото място, така и багажното отделение са щедри за един малък автомобил и са напълно достатъчни за изискванията на малки семейства.

Изглед на кокпита като в доброто старо време на VW: аналогови уреди, механична ръчна спирачка, 8-инчов монитор на инфотейнмънт системата

Иначе казано: дори и Golf 3 от компактния клас не е по-просторен. При търсеното Polo 6 цените обаче не са ниски – с изключение на „голите като пушка“ базови модели. Нашият тестови автомобил с първа регистрация от 2018 г. от Autohus в Бремен е реимпорт от Дания. Като нов заедно с екстрите е струвал 43 000 лв. Сега с пробег от 54 152 километра въпреки пукнатото предно стъкло и изискващите смяна предни спирачни дискове се предлага за 26 500 лв. Въпреки че първият собственик е избрал ниво на оборудване Highline и благородно блестящия цвят Ivory Silver-Metallic, автомобилът изглежда сдържано. Не съвсем първокласните пластмаси в интериора и тапицериите от плат в различни нюанси на сивото подчертават факта, че седите в разумен автомобил.

Дори и по-високите хора намират удобно място на предните седалки. Ергономичността е окей
Лесно товарещ се багажник с вместимост от 351 литра. Отделно сгъващи се облегалки, вътре се побират максимално 1125 литра

Внимание: по-семплите версии на Polo най-често са белязани от бедно оборудване. За разлика от нашия модел на снимките те нямат меко тапицирано арматурно табло. Иначе отоплението на седалките, двузоновият климатроник и адаптивният темпомат са се предлагали само срещу доплащане. Инфотейнмънт системата Composition Media с 8-инчов монитор и Apple CarPlay, както и с Android Auto и Bluetooth е отговорна за забавлението. Свързването на смартфона функционира лесно и бързо. Тестваният от нас 1-литров TSI със 115 к.с., три цилиндъра и ангренажен ремък отговаря на норма за вредни емисии Eвро 6. Разполагащият със същата мощност вариант с бензинов филтър за твърди частици (Eвро 6d-TEMP) е пуснат през август 2018 г. През юли 2019 г. следва още по-строгата норма Eвро 6d-TEMP-EVAP-ISC.

Дизайн с цитати от Golf. Трети страничен прозорец в задната колона, характерни „рамене“

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин