Second hand: автомобили за няколкостотин лева

2810
2020

НАШЕТО търсене на най-изгодните употребявани коли ни отвежда, разбира се, не в стъклените дворци на автокъщите. А по-скоро в задните дворове, където си личи, че някой е играл тетрис с автомобилите. Ако искате пробно шофиране, рискувате да направите задръстване отпред на улицата – първо ще се наложи да бъдат изкарани около 30 автомобила. При което това с изкарването не е съвсем лесно и съвсем така.

Първо един такъв евтин модел трябва да запали. При тъмносиния Ford Focus Turnier проблемът е именно в това: акумулаторът е изтощен. При демонтажа на аудиосистемата е изтръгната половината централна конзола. Освен това калниците са ръждясали. За да мине на преглед в Германия, ще трябва да дадете поне четири пъти повече от исканите за автомобила 580 лева.

Ford Focus 1.4 Turnier за 580 лв. Теглич, огромен товарен отсек, ниска цена. Внимавайте обаче: едва ли ще минете техническия преглед в Германия с тези ръждясали калници. Ремонтът няма да си струва.

Малко по-нататък виждаме зелен VW Golf III Cabrio. Вместо първоначалните 4900 лева сега моделът струва само 980 лева. Защо тази голяма отстъпка? „Когато автомобилът е трябвало да мине на нов технически преглед, списъкът с недостатъци става все по-голям. Сега хората искат да се отърват от него в това състояние. И действително след чистия интериор идва ред на отрезвяването. Ръжда, накъдето и да погледнете. Дъното и двигателният отсек изглеждат така, сякаш автомобилът от Волфсбург е престоял известно време на дъното на река Елба. Ако си купите този кабриолет, не ви трябва слънцезащитен крем – вместо да го карате, ще лежите под него.

Mercedes E 200 T Kompressor за 1400 лв. Безупречна сервизна история, поддържано вътрешно пространство, добро оборудване. Жалко, че ръждата е захапала здраво този Benz. Типичен проблем на тази серия.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин