Seat Tarraco: „испанец“, направен в Германия

2511
2018

ИСПАНЕЦ, made in Germany – това буди доверие. Още с раждането си Tarraco е голямо момче. С дължина от 4,73 метра моделът е с 30 см по-дълъг от Ateca. Междуосието на Tarraco е 2,79 метра – тук сантиметрите са с десет повече в сравнение с Ateca. Не звучи така, сякаш ще ви е тясно. Вътре спокойно могат да пътуват петима възрастни. Срещу доплащане ще разполагате и с още две допълнителни седалки. Е, тогава ще ви остане малко място за багаж, но в нормалния случай вместимостта на багажника е от 760 до 1920 литра (със сгънати седалки). Предницата на получилия своя дизайн в Барселона Tarraco има остри ръбове, триъгълни LED светлини и характерна радиаторна решетка – това е новият дизайнерски език на Seat. Извивката продължава през целия автомобил, достигайки до задницата, която също е с триъгълни LED светлини. Отвътре флагманът на испанците има свободно разположен 8-инчов тъчскрийн и серийно вече познатия ни виртуален кокпит с дигитални уреди.

Виртуалният кокпит е сериен. Вдясно: 8-инчов дисплей

Tarraco ще стартира с четири 4-цилиндрови моторизации. Конкретно: два бензинови мотора със 150 и 190 к.с., както и два дизелови – също със 150 и 190 к.с. По-слабите версии са комбинирани с предно задвижване и механична скоростна кутия, докато по-мощните са серийно с двойно задвижване и 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя. В ценово отношение Seat се ориентира по Škoda Kodiaq. Стартът на модела ще бъде от около 60 000 лв.

Новият флагман на Seat: 4,73 метра дължина, 1,66 метра височина. По-мощните версии винаги са с двойно задвижване

Това ни харесва, а това не

Tarraco има много място и модерна техника от VW. На нас обаче ни липсват алтернативни задвижвания като хибрид.

ИЗВОД

„Испанец“, made in Germany, това ще засили доверието в качеството на Seat. Много място и актуалната техника на VW на изгодна цена.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин