Seat Altea на старо: Golf Plus за феновете на дизайна

Seat Altea: испанският компактен ван притежава техниката на Golf V по красивата си външност

0309
2017

Средностатистическият германец има 1,4 деца и първо си купува бъги, после бобкар и след кеткар – велосипед . Накратко обобщено: семействата се нуждаят от евтина кола с много място . Ето ви една такава: Seat Altea. Seat? Хората рядко избират „испанеца „. А качеството и ниските цени са в полза на компактния ван.

Спорт по испански: разположени дълбоко уреди, оборотомер в средата. Единствено повърхностите изглеждат евтини

Екземпляри с 1,6-литровия бензинов мотор със 102 к . с . започват от 2700 евро. Общо взето Altea (пазарен старт 2004 г, две години по-късно се появи и под-ългата с 19 см Altea XL) е един истински VW в спортни одежди. Базата му е платформата на Golf V, а отгоре „испанецът“ е смесица от Golf Plus и Touran. Но е с по-красив дизайн от VW.

Стегнатите седалки са с отлична странична опора

ВИЖТЕ ОБЯВИ ЗА МОДЕЛА В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

Валтер де Силва получи Red Dot Аward за превъзходното качество на дизайна на модела. Освен това впечатляващи са спортното окачване, директното управление, доброто оборудване за сигурност с ESP, предни, странични и въздушни възглавници за главите. Средностатистическото германско семейство ще изпита радост от Altea, тъй като получава добре оборудван автомобил на ниска цена.

Това ни изнервя

Не искаме отсега да ви запознаваме с TUV доклада на AUTO BILD за 2011 г., но ще ви издадем, че Altea се класира на челнo място. Проверяващите на TUV отбелязаха ката недостатьк маншоните на полуоските, но иначе бяха доволни от качеството. И нищо чудно: ако качите Altea на платформата, ще видите навсякъде логото на VW. Не всичко, което „испанецът“ е взел от Gotf V, е добро. Не ви съветваме да избирате 2.0 TDI, които имат дефектни цилиндрови глави, както и уязвими елементи на помпа-дюзата и дебитомерите. 1.9 TDI е по-добър вариант, ако спазвате интервалите за смяна на ангренажния ремък. Ако нещо се счупи. то ще е компонент от електрониката. Климатикът също може да създава проблеми, дължащи се на дефектни компресори.

ПРЕДНАТА ОС
Стабилна, но маншоните на полуоските са проблемните зони на Altea.

АУСПУХЪТ
Кафявата чума унищожава средното гърне. На това му даваме най-много година.

КОРОЗИЯ
Заваръчните шевове и ръбовете на пода не са толкова добре запечатани като при Golf.

ЗАДНАТА ОС
Също както при Golf V, е издръжлива. Единствено ръждата разваля доброто впечатление

Оценка 

Нашият съвет за семейства, които не разполагат с много пари. Тъй като на високите седалки добре се чувстват и възрастни хора, можете да намерите Altea в поддържано състояние от първа ръка и безупречно попълнена сервизна книжка

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин