/ Seat Alhambra на старо: семеен автомобил мечта на изгодна цена

Seat Alhambra на старо: семеен автомобил мечта на изгодна цена

След SUV-бума стана ясно, че другите типове семейни автомобили като комбита и ванове лека-полека губят популярност – а някои от тях дори бяха спрени от производство. Преди малко повече от година именно такава беше съдбата на испанската класика Seat Alhambra.

Второто поколение на модела с техникат на VW Sharan беше пуснато на пазара в началото 2010 г. и беше извадено от гамата на aпенинската марка в началото на 2022 г. – без пряк наследник. Така че ако държите да вкарате в гаража си просторния семеен модел, ще трябва да се огледате на пазара за употребявани автомобили (вижте всички предложения за Alhambra в нашата онлайн борса).

В момента се предлагат общо около 800 екземпляра от Seat Alhambra – въпреки че в тази извадка фигурират и представители от първото поколение на модела, някои с пробег над 200 000 километра. Ако търсенето бъде прецизирано и го ограничите само до машини на максимум 20 000 километра, остават само около една десета от всички оферти. Това увеличава шанса за откриване на запазен екземпляр.

Седалките с тапицерия от алкантара и червените контрастни шевове придават на семейния автомобил спортни щрихи.

Тъй като от средата на 2020 г. Alhambra се предлагаше само във версия 1.4 TSI, т.е. с 4-цилиндров турбобензинов двигател, изборът по отношение на моторизация е ограничен. Има само няколко дизелови 2.0 TDI със 150 к.с., които се предлагат на доста висока цена в сравнение с останалите. Но именно такъв тип агрегат би бил най-подходящ за дълъг път.

Топверсия на малко километри

Въпреки че предлагането все повече се свива, все още можете да попаднете на няколко добри предложения – като например този Seat Alhambra 1.4 TSI, който очаква своя нов собственик в Autohaus Enes в германския град Залах (Баден-Вюртемберг). Ванът с безупречно попълнена сервизна книжка е от първи собственик и е само на 19 000 километра.

Оборудването е FR-Line – т.е. топверсията, оборудвана с всякакви удобства като отопляеми предни седалки, множество асистиращи системи, алкантара и много други. Освен това обявената за продажба Alhambra е с електрически панорамен покрив – опция, на която цялото семейство ще се радва. Преди спирането на производство Alhambra в същата конфигурация струваше минимум 86 000 лева (по цени за Германия), а този употребяван екземпляр се предлага за около 67 000 лева (33 499 евро).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин