Seat ще представи завършен електромобил в Женева


1
мар.
2019

Seat ще представи студията el-Born – електромобил, използващ платформата MEB на Volkswagen

Seat ще покаже на започващия другата седмица автосалон в Женева напълно готовата електрическа студия el-Born. Така испанците ще представят още преди VW серийната си електрическа концепция, използваща новата платформа за модели с електрическо задвижване  MEB на Volkswagen.

Името „el-Born“ е отдаване на почит към известния квартал на Барселона. На външен вид el-Born силно наподобява на студията на VW ID Neo, която също използва платформата MEB.

Предницата на електрическия Seat е по-остра от тази на ID. фаровете са с типичния за Seat дизайн, а предната броня прилича на тази на Tarraco. Линията на покрива страничната линия са идентични. Малките прозорци пред страничните огледала също притежават дизайна на модела на VW. В задницата Seat цитира дизайнерския език на моделите си с конвенционално задвижване. el-Born също има преминаваща през цялата задна цяла светлинна ивица. За разлика от при Tarraco тя не е рефлекторна, а наистина свети. Електромобилът има спортен дифузьор, а покривът завършва със спойлер.

Seat се отказва от големия брой бутони и редуцира вътрешното пространство до най-необходимото по отношение на управлението. В средата на арматурното табло има 10-инчов дисплей на инфотейнмънт системата. Директно под тъчскрийна е блокът за управление на климатика. Освен тапицерията от лилава кожа el-Born притжава алуминиеви декорации и черни пластмаси. Седалките изглеждат удобни и големи. 

Електромоторът на el-Born е със 150 кВт. (204 к.с.). От Seat не дават информация относно максималния въртящ момент. 420 километра е пробегът на електромобила по WLTP. Това е възможно благодарение на акпацитета на батерията от 62 кВтч. За зареждането на 80 процента от батерията са необходими 47 минути към станция за бързо зареждане. Автономното шофиране също играе роля при испанската електрическа студия. Seat обаче не говори за автоматизирано придвижване, а за Level 2. Това съответства на асистенти за шофиране, които поемат за кратко от водача управлението на автомобила. Засега не е ясно, кога от Seat смятат да пуснат серийната версия.

Още по темата

Card image cap
Луксозно SUV-Coupé ръчна изработка

7
мар.
2018

Просто няма как да бъдете по-ексклузивни: Range Rover SV Coupé ще бъде изработен на ръка, при това само 999 пъти. Разбира се изцяло съобразен с желанията на бъдещите си притежатели

Card image cap
Вътрешните добродетели на новото Q5

29
сеп.
2016

Audi пуска второто поколение на Q5. Промените по дизайна се леки, повече са подобренията под ламарините. Ние се докоснахме до новия SUV!

Card image cap
Дълга версия на новото BMW X1

27
апр.
2016

За Китай специално бе разработено удължено изпълнение на компактния SUV

Card image cap

В последния брой:

Архив >