Seat получава виртуален кокпит

На Mobile World Congress 2017 беше представено новото интериорно решение за испанската марка


28
февр.
2017

Най-накрая! След Audi и VW сега и испанската „дъщеря“ на концерна от Волфсбург получава т.нар. „виртуален кокпит“. Дигиталното табло беше представено на Mobile World Congress. Председателят на Управителния съвет на Seat Лука де Мео обеща, че в периода 2018-2019 г. новото интериорно решение ще намери приложение в серийните модели. С него са свързани още услуги като информация за трафика в реално време, препоръки за обекти по маршрута (напр. ресторанти, магазини и др.) и т.н. Освен това Seat ще използва и потребителския профил ID на Volkswagen. Посредством тази функция клиентите ще могат да настройват предварително режима на шофиране или амбиентното осветление. Ако със съответния автомобил е свързан смартфон, се зареждат необходимите настройки. В бъдеще това трябва да направи преди всичко Car Sharing офертите по-атрактивни, а използването на един и същи автомобил от няколко души (напр. фирмени служители или от едно семейство) – по-удобно.

Приложение на Seat от лятото в CarPlay

Seat е успял да постигне нещо много значимо в Apple CarPlay: испанската компания е първият автомобилен производител със собствено приложение там. То позволява например шофьорът да получи информация за статуса на автомобила, както и преглед на дилърите на марката. На изложението в Барселона Seat представи и един от 10-те прототипа eMii, с които трябва да бъде изпробвана електрическата технология в Carsharing-a. „Това не означава, че този модел ще бъде първият ни сериен на ток, просто е идеалното решение за подобни тестове“, потвърди де Мео.

Още по темата

Card image cap
Стари кокали с ново сърце: Dodge Shakedown Challenger 2016

2
ное.
2016

Mopar взима каросерия от 71-ва и й присажда новите технологии на Dodge

Card image cap
Две трети от автомобилите в Германия – на бензин

14
авг.
2017

У нас разделението е почти 50/50

Card image cap
Първи официални снимки на новия удължен Tiguan

21
дек.
2016

В Мрежата се появиха фотографии на версията за Китай

Card image cap
Мегадраг: Dodge Challenger срещу Porsche 911 и Nissan GT-R

30
юни
2016

САЩ предизвиква Япония и Европа: Dodge Challenger Hellcat настъпва срещу Nissan GT-R и Porsche 911 Turbo S. Кой ще спечели драгнадпреварата на титаните?

Card image cap

В последния брой:

Архив >