Seat: нов Leon и електрически скутер

1311
2018

Seat показа на Smart Citiy Expo в Барселона електрически скутер, даде информация за следващия Leon и за съвместна дейност с доставчици като Waze

Seat ще продължи да се ориентира към работа за потребностите на младите потребители. Клиентите на Seat са средно с десет години по-млади от тези на VW. При конкуренцията средната възраст на клиентите също е по-висока. Затова Seat реагира на тенденциите на младата целева група – испанците трябва да се превърнат в пионер по отношение на свързаността в рамките на концерна на VW. Тоест да пуснат Amazon Alexa до 2020 г. в автомобила, както останалите автомобилни производители? Не, макар че испанците инсталираха Alexa в някои от моделите си в края на лятото на 2018 г. Това, което планира Seat за бъдещето, ще може да се види на Smart City Expo в Барселона.

Apple CarPlay и Android Auto се нуждаят от връзка със смартфон. Следващият Seat Leon (средата на 2019 г.) ще направи това свързване излишно. С помощта на собствена SIM-карта моделът ще разполага със собствена единица за свързаност и ще може да се възползва от over-the-air-ъпдейтите. Засега от Seat не дават повече информация относно новото поколение на Leon.

За младите клиенти с ограничен бюджет Seat представи електрическия скутер Seat eXS. Той е идентичен със Segway-Ninebot. Според производителя пробегът е 25 километра, а времето за зареждане – 3 часа. От Seat са създали собствен дизайн за електрическия скутер и ще го продават чрез дилърствата на Seat. Пазарният старт в Европа ще бъде в края на настоящата година или в началото на 2019 г. Seat eXS ще струва също както и Segway 1200 лв.

Доставчиците на навигационна услуга Waze и услугата за разпознаване на музика Shazam бързо намериха своя път към инфотейнмънт системата на Seat. Seat планира заедно с Waze информационна услуга, която ще обяснява, защо Waze предлага заобиколен маршрут. Пример: Waze предлага отклонение, а Seat дава обяснението „Заобиколен маршрут заради концерта на Риана“. За окончателната разработка на услугата ще е необходима още около година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин