SEAT избра гуми на Bridgestone за своята нова електрическа кола Minimó


13
мар.
2019

Bridgestone, най-големият производител на гуми и каучукови изделия в света, бе избран от SEAT като предпочитан доставчик на гуми за своята електрическа кола Minimó. В момента Minimó, оборудвана със специално проектирани гуми, които прилагат известната „ologic“ технология на Bridgestone, се представя от SEAT на автомобилното изложение в Женева. Гумите са разработени за SEAT за рекордно кратко време в Центъра за научноизследователска и развойна дейност на Bridgestone в Рим, като са приложени дизайнерските аспекти на гуми, ориентирани към микро-мобилността и CASE (Свързани, Автономни, Споделени, Електрически) превозните средства.

SEAT Minimó представлява малък, двуместен, изцяло електрически автомобил, оборудван с 5G технология. Автомобилът предлага иновативна система за смяна на батерията – тя може да се замени с нова само за няколко секунди, както и да измине повече от 100 км с едно зареждане. Minimó е проектирана така, че да се адаптира към платформите за мобилност, които ще изградят бъдещето на градското шофиране. Многобройните предизвикателства пред градската мобилност – все по-строги разпоредби за вредните емисии, ограничен достъп до определени градски райони и силно претоварените пътища – концептуалният автомобил е решение на всяко едно.

Bridgestone, лидер в решенията, свързани с мобилност 
С това вълнуващо сътрудничество, което се занимава с най-неотложните предизвикателства пред мобилността, Bridgestone продължава да се доказва както като производител на първокласни гуми, така и като предпочитания лидер в решенията, свързани с мобилността.

„Новите социални, икономически и технологични тенденции тласкат темпа на промяна в нашата индустрия и бъдещето на превозните средства става свързано, автономно и електрическо. В Bridgestone работим, за да осъществим  концепцията CASE в градовете и по пътищата, като си сътрудничим с модели като Minimó, който SEAT сега представи. В нашия екип работят брилянтни химици и инженери, а миналата година инвестирахме близо 800 милиона евро в научноизследователската и развойна дейност. Тъй като дигиталната революция вдъхновява нови форми на мобилност, ние искаме да използваме опита ни в полза на нашите клиенти, за да им предоставим истинско конкурентно предимство.“, сподели Марк Тежедор, вицепрезидент „Оригинално оборудване“, Bridgestone EMEA.
​​​​​​​
Стабилни взаимоотношения 

Bridgestone е водещ доставчик на гуми за SEAT, а съвместната работа върху Minimó допълнително подсили това партньорство.

„SEAT търсеше надежден, гъвкав и иновативен партньор,“ допълни Тежедор. „Bridgestone беше избран за единствен партньор в сферата на гумите и в резултат на това нашият Център за научноизследователска и развойна дейност в Рим подготви за рекордно време концептуална гума, която да отговаря на високите очаквания и изисквания на дизайнерите на SEAT.“

Посветени на Барселона

Освен с визия за бъдещето на мобилността, прототипът на Minimó, представен за първи път на Световния мобилен конгрес (MWC 2019), бе също посветен и на града-домакин на събитието – Барселона. На страничната стена на гумите на Bridgestone за Minimó има гравирана карта на района Ейксампле в Барселона. Този жест отразява силния съюз между SEAT и испанския град по отношение на мобилността, както и способността на Bridgestone да произвежда гуми, съобразени с нуждите на клиента.

Още по темата

Card image cap
26 лв. за ГТП на лек автомобил в „Астреко Център“

29
ное.
2016

Новият комплекс е в състояние да посрещне и обслужи всяко МПС, независимо от марката, модела и сегмента, било то мотоциклет, лек или товарен автомобил

Card image cap
София Ауто празнува 15 години

24
февр.
2016

От автомобилния дилър планират различни промоции по повода

Card image cap
Audi стартира производството на най-малкото Q

4
юли
2016

Най-малкият SUV на "четирите пръстена" ще бъде произвеждан в в основния завод на марката в Инголщад

Card image cap
Новият SEAT ARONA: модерен градски характер

23
окт.
2017

SEAT представи предпремиерно в София новия си градски SUV Arona веднага след IAA във Франкфурт

Card image cap

В последния брой:

Архив >