SCR-технологията на PSA не „шмекерува“

PSA Peugeot Citroën приветства първите получени резултати от тестовете на Peugeot 208 и Peugeot 508, проведени от техническата комисия под егидата на френското Министерство на екологията, устойчивото развитие и енергетиката. Изпитанията доказват съответствие с нормите и одобрените стойности.

2101
2016

Те потвърждават ефикасността на система за последваща обработка на отработени газове BlueHDi с SCR-катализатор, разположен пред филтъра за твърди частици. Тази технология позволява обработката на 90% от азотните оксиди (NOx), отделяни от дизеловите двигатели, и снижава емисиите на NOx до нива, близки до тези на бензиновите двигатели. Дизеловият мотор запазва предимството си от ниските 15% въглеродни емисии и скромния разход на гориво. Системата BlueHDi е призната като най-ефикасното средство за обработка на азотните оксиди (NOx).

Убедена в ефикасността на тази технология, PSA Peugeot Citroën я развива и инвестира в нея, за да започне прилагането й още в края на 2013 г., две години преди изменението на нормите в тази посока, като постепенно я въвежда в цялата гама дизелови двигатели Еврo 6. Инвестициите, вложени в разработването на SCR, достигат стотици милиони евро. PSA Peugeot Citroën има депозирани стотици патенти за технологията BlueHDi, която подлежи на последващо развитие и е с потенциал за прогрес по отношение на ефективността и цената, постижими към септември 2017 г. (норма Eврo 6.2).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин