SCR за всички дизелови мотори на Opel

От 2018 година всички нови дизелови мотори на Opel ще бъдат оборудвани с катализатори с карбамид. А съществуващите системи ще бъдат оптимизирани още през 2016 година

3103
2016

От началото на 2018 година Opel ще оборудва всичките си дизелови мотори с катализатори с карбамид. При тази технология вредните за здравето азотни оксиди се превръщат в азот и вода с помощта на разтвор на карбамид (Ad-Blue). При това не става дума само за възвръщане на доверието на клиентите, обясни шефът на Opel Карл-Томас Нойман. „Ние говорим и за стратегия, която ще позволи запазването на преднината на европейската автомобилна индустрия по отношение на дизеловите технологии.“ От юни 2016 година всички модели на Opel, които вече са оборудвани с подобни системи с Ad-Blue (Zafira Tourer,Insignia, Cascada), ще бъдат модернизирани в рамките на „доброволна сервизна акция“ и подготвени за бъдещите изисквания на RDE.

RDE означава „Real Driving Emissions“ – стандарт за измервания, при който емисиите на автомобилите ще се установяват директно на пътя. Opel не предостави информация на AUTO BILD колко ще струва тази акция, която ще засегне около 57 000 автомобила в Европа.

WLTP стойностите при Astra и другите модели

Освен това от края на юни 2016 година за Astra ще бъдат публикувани и данните са разхода на гориво и СО2 емисиите по по-строгия и близък до реалността цикъл WLTP. При него стойностите като цяло са по-високи в сравнение с тези при актуалните директиви (NEFZ). До края на годината Opel ще обяви в интернет и WLTP данните и за другите модели на марката.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин