Scirocco R с 360 к.с. за под 50 000 лв.

2103
2020

Scirocco R е неразумният „събрат“ на Golf R. Този употребяван екземпляр примамва с голяма мощност, специален лак и наистина изгодна цена!

VW Scirocco 3 е автомобил за индивидуалисти. С четири места за сядане и не особено много място, той никога не успява да се доближи до успеха при продажбите на Golf. Затова пък е определян като може би „последният модел на Volkswagen с чар“. И да, такъв наистина не липсва и на този Scirocco R от 2016 г. Виолетовото Coupé притежава мощност от 360 к.с. и се предлага на цена под 50 000 лв.

4-цилиндров турбодвигател с ангренажен ремък

Обявеният за продажба Scirocco R е фейслифт версия от предпоследната година на производство . Под капака му работи 2-литровият 4-цилиндров турбомотор EA113. В този екземпляр той е тунингова от 280 на впечатляващите 360 к.с. Комбиниран е с 6-степенна автоматична трансмисия  DSG и ускорява с няколко десети от секундата по-бързо от серийните 5,5 секунди за спринта до темпо 100 км/ч. Двигателят е с ангренажен ремък, което го прави по-лесен за поддържане в сравнение с по-проблематичния му наследник с ангренажна верига EA888.

Недостатъкът на Scirocco R: той не разполага с двойното задвижване на Golf R и е само с предно. Scirocco не е базиран на въведената през 2012 г. платформа MQB, а използва старата архитектура PQ35. Това го различава от Golf 7 R, Seat Leon Cupra R и Audi S3 8V, като ви дава усещане за различно преживяване. Този екземпляр е оборудван с опционалната система за амортисьорите DDC, която подобрява динамиката и комфорта. Във вътрешното пространство три допълнителни уреда на централната конзола подчертават спортния характер на автомобила. 

Пробегът е под 35 000 километра

Според обявата предлагания VW е от първа ръка и е с пробег 34 125 километра. за съжаление обаче сервизната му книжка не е безупречна, което вероятно обяснява ниската цена от под 50 000 лв.  Серийните версии на Scirocco с по-малък пробег се предлагат на същата цена. Ако се спрете на този екземпляр, ще можете да карате наистина рядко срещан модел: през 2016 г. в Германия са регистрирани 236 000 автомобила Golf и само 2000 автомобила Scirocco!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин