Scénic: скромна революция и крайъгълен камък в историята на Renault

0609
2022

Scénic е скромна революция и крайъгълен камък в историята на Renault. Това е първият миниван в средноразмерния сегмент. След като натрупва опит с Espace, Renault се замисля за по-младите семейства с по-ограничен бюджет. Те имат нужда от просторен модел, който мама да кара всеки ден и в който да има място за багажа и децата – дори когато те вече са тийнейджъри.

За да отговори на нуждите на домакинствата със средни доходи от края на 20-и век, Renault създава Scénic, първия компактен миниван. Той се превръща в пълноценен член на семейството – и желан спътник през ваканцията. Плъзгащата се средна седалка отзад може да се използва за маса, задните външни седалки се сгъват, масички като в самолет са монтирани на предните облегалки, безброй отделения за съхранение под седалките и на пода, отделение за бутилки – всичко е проектирано, за да улесни живота по време на път.

Scénic е крайно необходим автомобил за семейни уикенди и дълги пътувания, когато всеки пътник преследва свои собствени цели за уплътняване на свободното време, и се превръща в Espace на средната класа. Тези новаторски размери печелят на Scénic титлата „Автомобил на годината в Европа за 1997”, достоен наследник на Clio и Renault 16.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин