Scala RS с хибрид и над 200 к.с.?


26
мар.
2019

Ще пусне ли Skoda Scala RS, третият модел RS? Компактният модел би могъл да заложи на хибридно задвижване и над 200 к.с.!

Дали Skoda възнамерява да пусне Scala RS? След студията Vision RS е възможно да се появи топмодел на компактния  Scala с над 200 к.с. и хибридно задвижване. Пред наш колега от Auto Express Ален Фави, член Управителния съвет, отговарящ за маркетинга на Skoda, спомена, че в момента се дискутира RS-версия на Scala.

Топверсията на Scala изглежда логична стъпка – все пак Octavia RS се продава много добре, а и големият Kodiaq RS също е успешен модел. Още повече, че от Skoda показаха в края на 2018 студията Vision RS, която проправяше та да се каже пътя за RS-весрия на компактния модел Scala. Задвижването би могло да бъде взето от Vision RS – вероятно Scala RS ще бъде хибрид. Студията комбинира двигател с вътрешно горене с мощност 150 к.с. от работен обем 1,5 литра и електромотор със 102 к.с. Системната мощност е 245 к.с. Достатъчно, за да бъде взет спринта от 0 до 100 км/ч за 7,1 секунди. Изцяло електрическият пробег е 70 километра.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >