/ Scala ще има вариант на метан

Scala ще има вариант на метан

Skoda ще пусне новия си комапктен модел във версия на метан. Scala G-Tec използва техника на концерна и ще има пробег на метан от 480 километра

Skoda ще пусне Scala и във вариант на метан. С новата Scala G-Tec чехите предлагат алтернатива на класическите бензинови и дизелови двигатели за компактния модел. Новият двигател на метан за компактния модел на Skoda ще може да се комбинира с всички досегашни линии на оборудването.

В Scala има много от техниката на Seat. Също както Ibiza и Arona TGI, Scala използва 1-литров 3-цилиндров двигател с 90 к.с., който има максимален въртящ момент от 160 Нм. Малкият агрегат може да работи на метан и на нормален бензин. Трите резервоара за метан в Scala побират общо 13,8 литра, като с тях „чехът“ ще може да измине 410 километра. Резервното гориво е бензин А 95 Н, който се зарежда в деветлитров резервоар. Така общият пробег според производителя става 630 километра. Пазарният старт на Scala G-Tec ще бъде още тази есен, а засега от Skoda не дават информация за цената на модела.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин