Santa Cruz: новият пикап на Hyundai

0204
2021

Измина цяла вечност от 2015, когато Hyundai представи своята концепция Santa Cruz. Още тогава корейците имаха за цел да демонстрират самочувствие и готовност да атакуват конкуренцията в Северна Америка. Е, минаха малко повече от шест години, но серийният модел всъщност вече е готов. Официалният дебют трябва да се състои след по-малко от две седмици. Но корейците вече ни осигуряват възможност да видим компактния пикап на тийзъри.

Визуално Santa Cruz много прилича на новия Tucson, поне що се отнася до предницата и предните врати. Това със сигурност не е лоша идея. Както при новия компактен SUV, някои от светлините са интегрирани в радиаторната решетка. Това също ще помогне на Santa Cruz да се откроява от другите пикапи.

От друга страна, Hyundai едва ли има конкуренция, от която да се страхува, що се отнася до размерите на своя truck. С изключение на бъдещия Ford Maverick, „кореецът“ ще играе в собствена лига. В момента Hyundai все още не разкрива техническите спецификации. Компанията разкрива единствено, че иска да направи автомобил от нова порода. Опциите за задвижването щели да бъдат много на брой, като при всички положения ще има 4х4.

Тийзърът също така показва, че Santa Cruz ще се предлага с удобна конфигурация на кабината. „Легенът“ не изглежда много голям – така че вероятно новият Hyundai е замислен не като работен кон, а по-скоро като лайфстайл модел.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин