Saab 9-3 Turbo на старо: „Моят стар „швед“ е в добра форма“


7
сеп.
2017

Saab? Навремето такива коли караха професорите, а днес шведските автомобили се продават на цени за студенти. Както този тук например: 4450 евро е цената на синия 9-3 Turbo. Реалистично предложение, тъй като 18-те години на това Coupe определено не му личат.

Много дървен материал, много кожа: този „швед“ е от бизнес класата

Сервизната книжка съдържа само три печата. Състоянието на автомобила показва, че предишният собственик Петер Ф. (единствен според документите) не е пестил за поддръжка дори и след сервизната проверка при пробег 50 000 км. Междувременно километражът показва 130 000 км; при 109 000 км е сменен ангренажният ремък, тоест засега не се очертават ядове. Интериорът и кожените седалки са като нови. Въпреки възрастта си от 6 години зимните гуми в багажника не говорят за тежък десен крак, който е характерен за водачите на турбомоделите от Тролхетан.

Този Saab 9-3 е с пълно оборудване 

Ако искате спортно усещане, ще се разочаровате: 9-3 вози меко

По време на краткия тест съединителят, трансмисията и окачването се представят добре; всичко в двигателния отсек е сухо. Годините не са засегнали този Saab. Е, почти – при внимателна проверка се забелязват леки драскотини по лака на предния капак. Мини вдлъбнатината в задния ляв калник ще се оправи лесно. Иначе: качвате се, потегляте и се наслаждавате. Този Limited Edition модел ще ви глези с кожена тапицерия, климатроник и аудиосистема. Освен това автомобилът скоро е минал на технически преглед и има една година гаранция от търговеца. Дори цената подлежи на пазарене.

Мартин Пуц в багажника с доклада на TÜV: Saab е в добра форма

 

ВИЖТЕ ОБЯВИ ЗА SAAB 9-3 TURBO В НАШАТА ОНЛАЙН БОРСА

+ Този екземпляр има пълно оборудване и е поддържан добре

По-скоро мека, не толкова спортна настройка на окачването; типично за Saab високи цени на резервни части

Извод

Saab не се среща на всеки ъгъл – ако карате такъв модел, значи сте симпатичен и свободолюбив човек. Този 9-3 не крие лоши изненади и е изгоден автомобил, който ще се превърне в класика.

Още по темата