S90 Excellence: най-луксозното Volvo

Топмодификацията на шведската лимузина ще бъде произвеждана в Китай и ще разполага с хибридно задвижване

0311
2016

Volvo разкри версия на седана S90, произведена в Китай, и върховaта луксозна модификация S90 Excellence на автосалона в Гуанджоу. И двете изпълнения на колата ще се правят в завода на марката в Дакинг и ще се изнасят в цял свят, подчертавайки високото качество, което стои в основата на стратегията на Volvo за глобално производство.

„Китай ще играе все по-голяма роля в нашите амбиции за глобално производство. Нашите заводи тук ще произвеждат продукти от световна класа за износ в цял свят през следващите години и така ще допринасят за нашата цел да продаваме до 800 000 автомобила годишно до 2020 г.“ каза Хакан Самюелсън, президент и главен изпълнителен директор на Volvo Car Group.

При S90 Excellence, е премахната седалката на пътника отпред и е заменена с т.нар. „конзола-салон“, предназначен да отговори на нуждите на возените от шофьор бизнес клиенти. S90 Excellence разполага с панорамен покрив, разгъващи се работни масички, интелигентни отделения за съхранение на вещи, подгряващи и охлаждащи поставки за чаши, регулируема подложка за краката и вградена развлекателна система с голям дисплей за работа или забавление. S90 Excellence включва също и сензорен контролен интерфейс за задната седалка, вградено хладилно отделение и ръчно изработени кристални чаши от шведския производител на стъкло Орефорс. S90 Excellence ще се предлага само като като plug-in hybrid и ще влезе в производство догодина.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин