S-клас Coupé и Cabrio пред спиране?

1802
2020

Скоро на пазара ще се появи новия, модернизиран Mercedes S-клас – но без опция за версиите Coupé и Cabrio. Причината е твърдият курс към икономии на Daimler.

Вече няма да има скосена задница, както и удоволствие под открито небе: Mercedes S-клас вероятно ще бъде обновена без опция за Coupé- и Cabrio-версии. Всъщност двата варианта за доставяне на удоволствие трябваше да се появят през 2021 г. – една година след лимузината от луксозен клас. По информация на AUTO BILD може би това няма да се случи. Причината е новият курс към икономии в Daimler: след намаляването на печалбата, хората от Щутгарт искат да пестят – не само чрез свиване на персонала, но и с намаляване на гамата от продукти. Под ножа може би ще минат B-клас и пуснатият на пазара едва през 2017 X-клас.

Лимузината на S-клас с голям централен дисплей

S-клас (W 223) ще бъде сериозно модернизирана през есента на 2020 г. Тя ще бъде върху нова платформа, ще стане по-голяма, но въпреки това по-лека и ще бъде усъвършенствана в посока електрическа и автономна мобилност. Всички двигатели ще бъдат оборудвани със система за мек хибрид с 48-волтова мрежа или като Plug-in хибрид. Във вътрешното пространство най-вероятно ще има голям дисплей а ла Tesla, който ще бъде свързан с инфотейнмънт системата MBUX.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин