S-клас с астрономическа загуба на стойност

0904
2020

Този S-клас е с пробег от под 50 000 километра. Въпреки това употребяваният Benz струва под 78 000 лв.! Благодарение на V6-дизеловия двигател разходите за гориво също са в рамките на приличното.

Този S-клас на практика е губил по едно евро от стойността си като нов на всеки километър и сега като употребяван струва под 78 000 лв.! При това този Benz е от първа ръка и се продава в дилърство на Mercedes. Не трябва да се притеснявате за последващите разходи – най-вече за разхода на гориво.

Интериорът посреща пасажерите с кожена тапицерия, алуминиеви и дървени декорации. Фини детайли като надписът Mercedes-Benz на волана допринасят за благородната обстановка на борда. Серийното оборудване включва дигиталния кокпит с два монитора – екстра, която в днешно време е стандартна за моделите на Mercedes.

Въздушното окачване е серийно

Също серийно този S-клас разполага с въздушно окачване AirMatic. Двузоният климатроник и темпоматът са обичайни за този клас автомобили – също както и сензорите за светлини и дъжд. Освен това екстрите на този екземпляр включват система за помощ при паркиране и камера за заден ход, активна климатизация на предните седалки и матрични LED-фарове с асистент за дългите светлини и завиващи светлини. освен това собственикът е поръчал асистент за аварийно спиране, система за предупреждение за умора у водача и система за разпознаване на пътни знаци.

V6-дизелов мотор с 258 к.с.

S 350 d е задвижван от 3-литров V6-дизелов агрегат. 258 к.с. и най-вече 620 Нм максимален въртящ момент са повече от достатъчни.  Максималната скорост е ограничена на 250 км/ч – силата на този дизел е в спокойното придвижване. Двигателят отговаря на норма за вредни емисии Euro-6 и харчи около 7 л/100 км.

От първи собственик с безупречна сервизна книжка

Benz-ът е произведен през 2015 г. и според обявата не е катастрофирал и е с изрядно попълнена сервизна книжка. Единственият му собственик досега е изминал 48 219 километра. Като нов този S 350 d е струвал около 180 000 лв., а сега цената му е 78 000 лв. При този сравнително малък пробег това означава загуба на стойност от порядъка на 2 лв. на километър! В цената е включена и гаранция за употребяван автомобил, а такава е силно препоръчителна при един S-клас, тъй като престоите в сервиза струват доста пари.

Вижте предложенията за Mercedes Benz S 350 d в търсачката ни:

https://autobild.bg/autoscout/search.php?ma=47&mo=15697&price_min=-1&price_max=-1&year_min=2015&year_max=-1&co=ALL&mileage_max=-1&fuel=-1&po=-1

Още по темата