Ruf SCR: серийната версия изглежда доста шик


13
мар.
2020

Първият сериен екземпляр на Ruf SCR най-после е готов – премиерата на модела бе на автомобилния салон в Женева през 2018г.  Макар SCR да изглежда като Porsche 911 от поколение 964, в действителност автомобилът притежава монокок от карбон с интегрирана клетка срещу преобръщане.  

SCR разполага с 6-цилиндров атмосферен боксерен двигател с работен обем от 4,0 литра, 510 к.с., 470 Нм максимален въртящ момент. Целият автомобил тежи 1250 кг. Двигателят е комбиниран с 6-степенна механична трансмисия. Задният спойлер държи Ruf SCR стабилен дори и при движение с максимална скорост от 320 км/ч.

На пръв поглед външният вид на SCR силно наподобява този на Porsche 911 от серия 964. Ruf обаче са монтирали по-различна предна част с по-големи вентилационни отвори в краищата. Калниците зад тях също са по-широки и приличат на тези на 911 Turbo от същото поколение. задните светлини изглеждат класически, но към тях има добавена червена LED-ивица, простираща се по цялата широчина на задницата.  На капака на багажника има малък спойлер. От всеки ъгъл на бронята излиза овална ауспухова тръба.

Във вътрешното пространство на SCR виждаме кокпит от старата школа с обикновени, аналогови уреди – вътре липсва модерен дигитален монитор на инфотейнмънт системата. От Ruf са покрили арматурното табло, вратите, конзолата и седалките с тъмнокафява кожа. В средата на повърхностите за седене има кариран плат. Зара карбоновата структура на каросерията в средата на пространството за краката е свободно.

Ruf все още не дава информация относно цената на SCR, но тъй като става дума за карбонова каросерия на малък производител, вероятно сумата няма да е никак малка.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >