Тунинг » Ruf показа Bergmeister с 450 к.с.

Ruf показа Bergmeister с 450 к.с.

0209
2022

С отворения си покрив моделът е вдъхновен от състезателните автомобили на Porsche за планински ралита

По време на Monterey Car Week автомобилният производител Ruf предложи на участниците в The Quail, A Motorsports Gathering, една „бегачка”.

С открит покрив, така нареченият Bergmeister

Познат също и като Project RBS, Bergmeister е изложен до друг модел. Ruf SCR, също представен през 2018 г. и появил се за първи път като сериен автомобил през 2020 г. И за двата автомобила това бе премиера в Щатите.

Ruf Bergmeister е вдъхновен от състезателните автомобили на Porsche за планински ралита, и по-точно от легендарните Porsche 906, 909 Bergspyder и 718 RS 60 Spyder. Специалистите с се вдъхновили и от други състезателни автомобили, като например 911 Adamowicz TransAm от 1971 г. и GT1 Evo от 1997 г.

Тони Хатър, дизайнерът на последното Porsche 911 с въздушно охлаждане, е човекът зад стила на Bergmeister. Speedster е с изцяло карбоново покритие. Оборудван е с изцяло нова LED- осветителна система, подходяща и за всички модели Porsche 993. Цялото вътрешно пространство е покрито и тапицирано с черна алкантара, включително и волана.

Зад седалките е разположен 3,6-литров турбомотор с въздушно охлаждане и смазване със сух картер, комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия. Разработен е от Ruf и разполага с 450 к.с., както и максимален въртящ момент от 599 Нм.

Според Ruf Bergmeister олицетворява чистото удоволствие при шофиране, докато SCR изтъква новите постижения на екипа по отношение на техниката.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин