RS 8 съществува – но само като единична бройка

2507
2019

Екстремна външност, 450 к.с. от 4-литров V8 агрегат, копринени предпазни колани: AUTO BILD ще ви разясни ситуацията около това Audi RS 8!

Това, което на пръв поглед изглежда като тунинг, всъщност е истинско Audi: и то какво! RS 8 е базирано на третото поколение на Audi S8, но на външен вид не е останало много. Екстремното смъкване на каросерията и изтеглената назад радиаторна решетка карат автомобила да изглежда значително по-агресивно, като това впечатление се подсилва от големи вентилационни отвори с карбонови елементи в предницата, 21-цолови джанти и оранжеви спирачни апарати.

За съжаление това RS 8 не е разработено за серийно производство. Става дума за прототип, който в момента е изложен в Auto Forum в Некарзулм по повод на изложбата за 25-тата годишнина на Audi RS. Това сочи емблемата на решетката. Това RS 8 е създадено от инженерите на Audi през 2013 г., за да бъдат тествани нови екстри на тема сигурност. Първо да хвърлим поглед към вътрешното пространство: тапицираният с кожа и алкантара волан би могъл да е от първото R8, арматурното табло и централната конзола са от карбон, а оранжевият стартов бутон над лоста на трансмисията всъщност е адаптиран такъв на Lamborghini Huracan. Луксът също е на високо ниво: предпазните колани са от коприна. техническите данни са 520 к.с. и 650 Нм от 4-литров V8 бензинов агрегат. RS 8 ускорява за 4,1 секунди до темпо 100 км/ч, а максималната скорост е 250 км/ч. Трансмисията е 8-степенна Tiptronic, а задвижването – двойно quattro.

Целта на студията: с това RS 8 от Audi са тествали нови системи за сигурност като 3G-спирачка и нови системи за въздушни възглавници (тази за пътника до водача не е в арматурното табло, а от дясната страна на седалката. Освен това има въздушна възглавница, която пречи на спящите пасажери да се изхлузят под седалките.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин