RS 8 съществува – но само като единична бройка


25
юли
2019

Екстремна външност, 450 к.с. от 4-литров V8 агрегат, копринени предпазни колани: AUTO BILD ще ви разясни ситуацията около това Audi RS 8!

Това, което на пръв поглед изглежда като тунинг, всъщност е истинско Audi: и то какво! RS 8 е базирано на третото поколение на Audi S8, но на външен вид не е останало много. Екстремното смъкване на каросерията и изтеглената назад радиаторна решетка карат автомобила да изглежда значително по-агресивно, като това впечатление се подсилва от големи вентилационни отвори с карбонови елементи в предницата, 21-цолови джанти и оранжеви спирачни апарати.

За съжаление това RS 8 не е разработено за серийно производство. Става дума за прототип, който в момента е изложен в Auto Forum в Некарзулм по повод на изложбата за 25-тата годишнина на Audi RS. Това сочи емблемата на решетката. Това RS 8 е създадено от инженерите на Audi през 2013 г., за да бъдат тествани нови екстри на тема сигурност. Първо да хвърлим поглед към вътрешното пространство: тапицираният с кожа и алкантара волан би могъл да е от първото R8, арматурното табло и централната конзола са от карбон, а оранжевият стартов бутон над лоста на трансмисията всъщност е адаптиран такъв на Lamborghini Huracan. Луксът също е на високо ниво: предпазните колани са от коприна. техническите данни са 520 к.с. и 650 Нм от 4-литров V8 бензинов агрегат. RS 8 ускорява за 4,1 секунди до темпо 100 км/ч, а максималната скорост е 250 км/ч. Трансмисията е 8-степенна Tiptronic, а задвижването – двойно quattro.

Целта на студията: с това RS 8 от Audi са тествали нови системи за сигурност като 3G-спирачка и нови системи за въздушни възглавници (тази за пътника до водача не е в арматурното табло, а от дясната страна на седалката. Освен това има въздушна възглавница, която пречи на спящите пасажери да се изхлузят под седалките.

Още по темата

Card image cap
Олдтаймерите на цирк Roncalli

22
февр.
2016

Цирк без олдтаймери? В случая с цирк Roncalli това е абсолютно немислимо. Класиките са част от екипа – също както акробатите и клоуните

Card image cap
10 американски автомобила, за които не сте чували: Falcon F7

14
февр.
2018

Колите на Dodge, Ford, Lincoln, Chevrolet или Cadillac са познати и обичани и в Европа. В САЩ обаче има още много малки производители на автомобили

Card image cap

В последния брой:

Архив >