RS 8 съществува – но само като единична бройка


25
юли
2019

Екстремна външност, 450 к.с. от 4-литров V8 агрегат, копринени предпазни колани: AUTO BILD ще ви разясни ситуацията около това Audi RS 8!

Това, което на пръв поглед изглежда като тунинг, всъщност е истинско Audi: и то какво! RS 8 е базирано на третото поколение на Audi S8, но на външен вид не е останало много. Екстремното смъкване на каросерията и изтеглената назад радиаторна решетка карат автомобила да изглежда значително по-агресивно, като това впечатление се подсилва от големи вентилационни отвори с карбонови елементи в предницата, 21-цолови джанти и оранжеви спирачни апарати.

За съжаление това RS 8 не е разработено за серийно производство. Става дума за прототип, който в момента е изложен в Auto Forum в Некарзулм по повод на изложбата за 25-тата годишнина на Audi RS. Това сочи емблемата на решетката. Това RS 8 е създадено от инженерите на Audi през 2013 г., за да бъдат тествани нови екстри на тема сигурност. Първо да хвърлим поглед към вътрешното пространство: тапицираният с кожа и алкантара волан би могъл да е от първото R8, арматурното табло и централната конзола са от карбон, а оранжевият стартов бутон над лоста на трансмисията всъщност е адаптиран такъв на Lamborghini Huracan. Луксът също е на високо ниво: предпазните колани са от коприна. техническите данни са 520 к.с. и 650 Нм от 4-литров V8 бензинов агрегат. RS 8 ускорява за 4,1 секунди до темпо 100 км/ч, а максималната скорост е 250 км/ч. Трансмисията е 8-степенна Tiptronic, а задвижването – двойно quattro.

Целта на студията: с това RS 8 от Audi са тествали нови системи за сигурност като 3G-спирачка и нови системи за въздушни възглавници (тази за пътника до водача не е в арматурното табло, а от дясната страна на седалката. Освен това има въздушна възглавница, която пречи на спящите пасажери да се изхлузят под седалките.

Още по темата

Card image cap
V1 поставя традиция в провеждането на атрактивни състезания в София

5
ное.
2015

Организаторите очакват над 7000 фенове на автомобилния спорт край трасето, за да отпразнуват заедно финала на шампионата и първия рожден ден на „София Картинг Ринг“

Card image cap
M-концентрат

18
февр.
2016

С M2 BMW ви дава възможност да влезете в света на М. AUTO BILD тества турбо-купето с мощност 370 к.с. по състезателната писта и междуградските пътища!

Card image cap

В последния брой:

Архив >