RS – най-мощната серийна версия на Octavia

След фейслифта Skoda пусна нова топверсия на Octavia - RS 245. AUTO BILD разгледа подробно автомобила.


9
мар.
2017

Skoda представи в Женева новия топмодел на Octavia с 245 к.с. Octavia RS 245 е с визията на фейслифта, включително и с новата предница с много дискутираните четири фара. Естествено предницата на RS 245 е спортно оформена – с големи въздухозаборници и черна рамка на решетката на радиатора. Тази цветова гама намира продължение в страничните огледала и блендите на ауспуха: всичко, което не е лакирано в цвета на автомобила, блести в черно. Серийни са изцяло LED фаровете, както и фаровете за мъгла с прозрачни стъкла, задните светлини и осветлението на номерата. Вътрешното пространство на 245 също е издържано  в черно. Спортните седалки са покрити с алкантара, а върху интегрираните подглавници личи логото V RS. Позицията на седене и усещането за простор са превъзходни – както отпред, така и отзад. Педалите са алуминиеви, а мониторът на инфотейнмънт системата е 9,2-инчов.

Най-големите разлики спрямо обикновения RS вариант са технически: познатият ни 2,0-литров двигател е с 15 к.с. повече (245 к.с.), а максималният му въртящ момент е 370 Нм. За превключването на предавките отговаря 7-степенна DSG трансмисия. Спринтът до 100 км/ч се взема от RS 245 с DSG за 6,6 секунди, а с ръчни скорости той трае 6,7 секунди. Максималното темпо е ограничено на 250 км/ч.

RS 245 на Octavia се предлага с най-модерните асистиращи системи: асистент за маневриране с ремарке, асистент за аварийно спиране, както и система за предупреждение при напречно движещи се автомобили. От Skoda още не са обявили цените на модела.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин