Rolls-Royce Dawn – специален цвят за специален клиент


22
авг.
2017

За да изпълни желанията на всички свои богати клиенти, Rolls-Royce предлага над 44000 цвята на каросерията на своите модели. На един от тези клиенти обаче този богат избор все пак не му е бил достатъчен: мултимилионерът и известен колекционер на автомобили Майкъл Фукс. За новия си Rolls-Royce  той избрал специален цвят: фуксийно-червен.

Автомобилът – Dawn – бе показан лично от шефа на Rolls-Royce Торстен Мюлер-Йотвьос по време на Пебъл Бийч Concours d`Elegance (21-ви август 2017 г.). Яркият цвят идва от растението фукция, открито в една градина от Фукс на миналогодишния Concours d`Elegance. Тогава той помолил екипа на Rolls-Royce да му изработят Dawn в този цвят. Година по-късно резултатът бе представен.

От 2005 г. досега Фукс е поръчал общо единадесет индивидуализирани автомобила Rolls-Royce, в цветове като „Blue“, „Fuxia“, „Deep Purple“, „Candy Red“, „Yellow“ и др. Моделите на Rolls-Royce обаче не са единствената страст на Фукс. Американският бизнесмен и филантроп от кубински произход притежава внушителна колекция от много модели на Ferrari, Porsche, McLaren, Aston Martin и др., включително един автомобил Pagani Huayra и едно Bugatti Veyron.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >