Rolls-Royce Cullinan: първи снимки

0212
2016

Каква стойност имат традициите в автомобилния свят? Задаваме си този въпрос с оглед на редицата производители, които в последно време пускат на пазара за първи път свой SUV: Alfa Romeo, Jaguar и Bentley са най-известните примери. Скоро обаче и Rolls-Royce ще се включи в играта. По-точно казано с „Project Cullinan“, екстремно голям и луксозен SUV.

Дали автомобилът действително ще бъде кръстен на диамант „Cullinan“ все още не е съвсем сигурно. От Rolls-Royce обаче показаха първи снимки на сериен прототип. Досега техниката бе изпробвана в така наречения „Mule“, който приличаше на Phantom. През 2017 г. Cullinan ще бъде тестван на Полярния кръг, а по-късно и на жегите в Близкия Изток. Все пак там, в Дубай, са потенциалните клиенти на модела.

През 2018 г. ще стартира серийното производство на Cullinan, като по същото време концернът-майка BMW ще пусне на пазара минимално по-малкия модел X7. Малък е доста относително понятие, тъй като и двата автомобила надвишават пет метра на дължина. Относно техниката от Rolls-Royce съобщиха за ново окачване с двойно задвижване и нова алуминиева архитектура.39387_rol_cul_17_proto_1_big

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин