Rolls-Royce Cullinan: малко ми е голяма


30
авг.
2018

Вече нищо не е както преди. Cега дори и Rolls-Royce иска да печели в сегмента на благородните SUV-ове. Разбира се, скромността му е чужда: дължината на Cullinan, кръстен на най-големия откриван някога диамант, е 5,34 метра, а широчината му – 2,16 метра; всичко това при собствено тегло от 2,7 тона. Внушително. С тези размери съществуват пълноценни каравани. Разбира се, сравнението не е уместно. Когато Rolls-Royce
направи SUV, то той трябва да е ултра. Накратко: да представлява нов мащаб за автомобилния лукс. А новият Cullinan се опитва да премести границите нагоре във всеки един детайл. Той е първият модел, появяващ се с двойно задвижване и с четири завиващи колела. Първият Rolls със сгъващи се задни седалки и с голям заден капак.

Лукс, какъвто очакваме от Rolls-Royce: той включва и интелигентна система за двойно задвижване

Тук разполагате с – една от безкрайните екстри – така наречената Viewing Suite: това са две сгъваеми, тапицирани с кожа седалки, с помощта на които ще наблюдавате красивите неща в живота. Някога Rolls-Royce Phantom е струвал на благородниците колкото едно феодално имение. Днес хората със синя кръв не са сред клиентите на марката, затова пък Cullinan е фокусиран върху богаташите от Азия, Арабския свят и Америка. Успехът е изключителен, въпреки че Rolls-Royce ще достави първите екземпляри едва през януари 2019 г. Още отсега поръчките сочат, че Cullinan ще се превърне в най-успешния модел на Rolls-Royce. Нашите почитания! 630 000 лв. е цената на базовия Cullinan. Малко ми е голяма. За тези пари в Мюнхен ще си купя нормално жилище. Но не и вила.

Да проточиш врат: само така ще видите
6,75-литровия V12
агрегат

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >