Rolls-Royce Boat Tail е най-скъпият нов автомобил на света


4
юни
2021

Близо 46 милиона лева е цената на този Rolls-Royce. Кое обаче го прави толкова скъп? И действително ли Jay-Z и Beyonce са купили Boat Tail?

За автомобилните фенове Rolls-Royce е символ на лукса. Какво се случва, ако един „обикновен“ Rolls-Royce не ви върши работа? За тази цел се основава специално подразделение, което става част от портфолиото на британската луксозна марка. Вторият проект след представения през 2017 г. Sweptail – сега Rolls-Royce показаха чистоновия Boat Tail, лимитиран на три екземпляра луксозен кабриолет, който струва невероятните 46 милиона лева. Ако се вярва на слуховете, купувачите са Jay-Z и неговата съпруга Beyonce!

Информацията е от британския вестник „The Telegraph“. Също така има много неща, които сочат в тази посока: в атрактивната задница а ла пеперуда на Boat Tail има не само сгъваем чадър срещу слънце, но и хладилник за шампанско, който да темперира постоянно при перфектните 6 градуса Armand de Brignac (любимото шампанско на собственика). В началото на 2021 г. Jay-Z продаде 50 процента от марката, известна също и като „Ace of Spades“ на Moët Hennessy. Освен това единият от сините тонове на Boat Tail носи името „Blue Ivy“ – случайно или не дъщерята на Jay-Z и Beyonce се казва Айви.

Също така Boat Tail е създаден за спокойни разходки и пътешествия по Лазурния бряг, където двойката с удоволствие прекарва отпуската си. Все още всичко това са само предположения, и засега няма доказателства, че Jay-Z и Beyonce са действителните собственици на струващия 46 милиона лева Rolls-Royce Boat Tail. Според „The Telegraph“ Jay-Z се е подписал на долната страна на табелката Rolls-Royce отпред, а Beyonce – на тази отзад.

Още по-скъпо от Bugatti La Voiture Noire

Кое обаче прави Boat Tail толкова специален? Независимо от притежателя с цената си от 46 милиона лева този Rolls-Royce е най-скъпият нов автомобил на света и изпреварва дори и струващото 33,4 милиона лева Bugatti La Voiture Noire (единична бройка). Общо от Boat Tail ще бъдат създадени ти екземпляра, които ще се различават по високата си степен на индивидуализация. Всички те обаче ще си приличат по един аспект – тяхното мото: „Покажете ми нещо, което все още не съм виждал.“

Над 1800 нови части са създадени за Boat Tail

Четири години по-късно Rolls-Royce Boat Tail е готов и определено е  нещо много специално. Общо са конструирани 1813 нови части специално за дългия 5,80 метра Boat Tail, от които една голяма част се падат на задницата с дизайн на яхта. Сред тях изпъква най-вече луксозното оборудване за пикник. Относно моторизацията и динамичните характеристики  засега няма публикувана информация от Rolls-Royce. Вероятно обаче Boat Tail ще бъде задвижван от познатия ни V12 агрегат. Колко време ще е необходимо за производството на останалите екземпляри засега също не е известно.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин