Rolls-Royce промени легендарната си емблема заради електрическото си бъдеще

0602
2022

Светът на колела е изправен пред най-голямата транформация в историята си. И поредното доказателство за това е решението на Rolls-Royce да промени легендарната си емблема, която ще бъде поставена върху капака на Spectre, първия електромобил на марката. Spirit of Ecstasy, както е известна регистрираната преди 111 години емблема, отново представлява силует на жена – сега обаче тя е още по-наклонена напред и единият й крак е малко пред другия.

Всъщност зад тази стъпка се крие не само стилова промяна, а преследване на максимална ефективност. И по-точно – аеродинамична. Защото Spectre, първият Rolls на ток, трябва да бъде най-аеродинамичният в историята на бранда – с cW=0,26. Всъщност производителят oт Гудууд очаква дори още по-добро постижение във версията, готова за серийно производство. Аеродинамиката е изключително важна за електромобилите, тъй като има пряко влияние върху пробега им.

За да изваят по най-добрия начин силуета на дамата върху предницата на новите Rolls-ове, специалистите на най-луксозния производител в гамата на BMW са инвестирали 830 часа в разработката на дизайна и в тестове в аеродинамичния тунел. От Rolls-Royce обещават, че ще запазят актуалния дизайн на Spirit of Ecstasy за Phantom, Ghost, Wraith, Dawn и Cullinan. Новата емблема (82,73 мм) е по-ниска от старата (100,01 мм).

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин