Rolls-Royce почита легенди на музиката


1
апр.
2017

Британският автомобилен производител Rolls-Royce почита с малката серия на своя модел Wraith историята на британската поп и рок музика. Девет автомобила ще бъдат направени като уникални екземпляри с помощта на известни британски творци. Колите ще носят наименованията „Inspired by British Music“

За оформлението на специалните модели на Wraith от Rolls-Royce са успели да привлекат Роджър Долтри от групата „The Who“, сър Рей Дейвис от „The Kinks“ и изпълнителката на песните във филмите за Джеймс Бонд, певицата Шърли Баси. всеки от автомобилите е израз на индивидуалната кариера на своя кръстник. Така единият от моделите Wraith е украсен с корицата на албума на „The Who“ „Thommy`s“, а в друг автомобил виждаме името на хит номер 1 на „The Kinks“, избродирано в седалките.

Четири от деветте автомобила вече са показани в Лондон, сред тях версиите на Wraith с кръстници Роджър Долтри и сър Рей Дейвис. Музикантите са поканени в седалището на Rolls-Royce в Гудууд, където са оформили своя персонален автомобил. Още през тази година автомобилите ще бъдат продадени на благотворителен търг. Събраните средства ще отидат за организацията за подпомагане на деца, болни от рак „Teenage Cancer Trust“, с която е ангажиран и певецът на „The Who“ Роджър Долтри.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин