Rolls-Royce-атмосфера в тунингован VW Golf 8 GTI на Manhart

2705
2021

Manhart тунингова VW Golf 8 GTI. Освен обичайните мерки като джанти, смъкване на окачването и увеличаване на мощността, тунинг-специалистите предлагат и специална луксозна екстра

С осмото поколение на Golf VW представи и нови поколения на дериватите R и GT. Логично е, тунинг-фирмите да се ориентират към горещите хечове от Волфсбург водени от мотото „повече мощност, повече динамика“. Именно тези две неща предлагат хората от Manhart в GTI 290. Допълнително от тунинг-фирмата са инсталирали таван със светещи елементи – подобно на звездния на Rolls-Royce.

Почти същата мощност като при Golf GTI Clubsport

В GTI все пак по-важна е по-голямата мощност. Базата разполага с 245 к.с. и 370 Нм максимален въртящ момент – от 2-литров турбобензинов двигател. Manhart са „набримчили“ EA888 evo4 посредством допълнително устройство за управление на двигателя до 290 к.с. и 425 Нм, с което GTI се приближава опасно до Clubsport с 300 к.с. и 400 Нм. Тунинг-специалистите обаче не дават информация относно динамичните характеристики. Спортните пружини на H&R приближават GTI с 40 мм до асфалта, а джантите са 19-цолови, с гуми с размер 225/35. За външния вид от Manhart са приготвили за клиентите и заден дифузьор, карбонови ауспухови бленди и червени декоративни ивици.

От Manhart са облагородили вътрешното пространство вместо със спортен волан и алуминиеви педали, със споменатия вече специален таван. Също като при Rolls-Royce той имитира светещи звезди на небето. Все пак с цена от 4000 лв. таванът е значително по-евтин от при Rolls-Royce, където звездният небосклон струва петцифрена сума. Цената на увеличението на мощността е 3000 лв.,а джантите струват 4000 лв. Дифузьорът, декоративните ивици и крайните ауспухови тръби струват общо 4000 лв., докато за пружините на H&R трябва да приготвите 700 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин