Rolex плюс Bentley: този олдтаймер е уникат

3003
2020

Феновете на Rolex веднага забелязват този цвят. Смарагдово-зеленият лак на това Bentley Continental R е бил въпрос на чест за бившия му притежател. Олдтаймерът с автомобилен телефон се продаде на търг за сравнително малко пари.

За почитателите на скъпите часовници сред автомобилните фенове този олдтаймер би бил доста интересно предложение. Първият му собственик през 1993 е поръчал Bentley Continental R в доста специален цвят. Тогавашният CEO на Rolex е избрал смарагдово-зеления цвят на кутиите, в които се продават часовниците на фирмата. Моделът с две врати и ретро оборудване се продава на търг. Купувачът определено е направил изгодна покупка.

Rolex-Bentley на търг

По онова време купувачът е дал за това Bentley Continental R около 159 000 евро. По време на търга в средата на март автомобилът е продаден за 49 000 евро. Пробегът на почти 30-годишното Bentley е 47 000 километра. А само за телевизора на средната конзола на задните седалки тогавашният притежател е дал 3 300 евро.

Във вътрешното си пространство олдтаймерът предлага пътешествие в миналото. Той е оборудван както с CD-плейър на Pioneer, така и с касетофон на Blaupunkt (с дистанционно управление!). Разбира се не липсва и автомобилен телефон Nokia – задължителен аксесоар за лимузина от такъв ранг преди години. Ако сте се надявали на часовник Rolex в арматурното табло, ще останете разочаровани. Именно в това отношение CEO-то е заложил на стандартното оборудване на Bentley. Затова пък автомобилът разполага със сателитна навигационна система.

Bentley Continental R: цена

Continental R е произвеждан първоначално от 1952 до 1955 г. По онова време от конвейера слизат само 208 екземпляра. Колекционери плащат за  добре запазени модели до 1 милион евро. Този Rolex-Bentley е твърде далеч от подобни суми – цената му е 49 000 евро – дори под някои часовници на Rolex.

Вижте предложенията за употребявани Bentley Continental в търсачката ни:

https://autobild.bg/autoscout/search.php?ma=11&mo=15127&price_min=-1&price_max=-1&year_min=-1&year_max=-1&co=ALL&mileage_max=-1&fuel=-1&po=-1

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин