Rinspeed Oasis: прозрачното бъдеще на автомобила… с градина на борда! (ВИДЕО)

0812
2016

Швейцарската компания Rinspeed, автор на прекрасни концептуални разработки като Ʃtos, Budii и ExchangE, ще представи следващия си проект – Oasis, на изложението за потребителска електроника CES в Лас Вегас. Малко преди премиерата на машината в Интернет беше разпространен видеоклип, демонстриращ нейните способности.

Последното творение на група от доставчици на автомобилната индустрия е автономен електромобил с прозрачна каросерия и огромно предно стъкло, което функционира като огромен Head-up дисплей с всеобхватна информация. Тъй като Oasis може да се движи и без нужда от шофьор, воланът се превръща в масичка с клавиатура и поставки за чаши. Визията за транспорта на бъдещето при Rinspeed включва и идеята за сменяеми батерии (когато тези на борда се изтощят), доставяни от подвижен робот, където ви се наложи.

За задвижването се грижат четири електродвигателя, монтирани във всяко от колелата – като нито едно от тях не се вижда изцяло. И докато повечето екомодели се „хвалят“, че щадят околната среда с новите си технологии, Rinspeed Oasis прави стъпка напред с малката градинка на борда, чиито растения виреят точно под предното стъкло.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин