Rezvani Vengence: този всъдеход пръска лютив спрей

1310
2022

Rezvani са ни познати със странните си XXL-всъдеходи и новият Vengence не прави изключение. Vengence е SUV с три реда седалки за до осем пътника. Изглежда така, сякаш е подготвен за Апокалипсис. 

Сред опциите са бронирани стъкла, бронирана каросерия, електрифицирани дръжки на вратите и маски срещу обгазяване

Тези и други екстри са част от военния пакет, но ако просто си падате по нетрадиционния дизайн, то обикновената версия на Vengence предлага същата ръбеста каросерия. В действителност Rezvani са възложили оформлението на Vengence на разработчика на автомобили за видеоигри Милен Иванов.

Под необичайната каросерия се крие Cadillac Escalade, което означава, че стандартното оборудване включва солидно количество лукс. Rezvani предлага отопляващи се и вентилирани седалки, навигация с  Augmented Reality, Head-up-дисплей, камера за заден ход, панорамен покрив и всички по-интересни асистиращи системи за водача. Базовата цена на Vengence е 250.000 долара.

Клиентът може да избира между 3,0-литровия Duramax дизелов двигател на GM, който разполага с 277 к.с. и 6,2-литров V8 агрегат с 420 к.с. Трансмисията е 10-степенна.

Когато V8-атмосферният двигател на Cadillac  се окаже недостатъчен, можете да се насочите към турбомотора на Escalade-V. Той разполага с 690 к.с. във Vengence, но според конфигуратора на Rezvani се доплаща – 85.000 долара. Ако пък добавите всички диви екстри, накрая ще трябва да извадите поне 600.000 долара.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин