Renault Zoe: електромобил на 33 000 км за 12 000 лв.

0412
2020

Уличният пейзаж не лъже: Renault Zoe, бестселърът в Европа сред електромобилите, е много популярен в Германия. През октомври 2020 г. в тази страна са регистрирани над 5000 нови Zoe – повече, например, от A-клас или Tiguan. И така моделът се нарежда на 7-мо място в класацията по продажби на автомобили изобщо (с всякакъв тип задвижване). За 2020 г. до момента вече има над 20 000 реализирани бройки, главно поради увеличената премия за покупка на електромобил – но и защото Renault Zoe е малко, практично и много пъргаво за града.

Ние попаднахме на Renault Zoe Intens, произведено през 2013 г., което се характеризира с реален автономен пробег около 150 километра – това, разбира се, не е достатъчно за дълги пътувания. За достатъчно бързо зареждане се предлага и домашен Wallbox. Брилянтното ускорение, щедрото пространство отпред и ниският пробег от едва 33 000 километра правят черния електромобил с 88 к.с. атрактивна оферта. На снимките не се виждат сериозни дефекти. „Французинът“ е от първа ръка, според данните в обявата не е удрян, в интерес на истината, няма пълна сервизна история, но разполага с нов TÜV, алуминиеви джанти в цвета на каросерията, автоматичен климатик и парктроник – всичко това на цена около 12 000 лева (6312 евро). Към тях обаче трябва да бъде добавена и месечната вноска за наем на батерията (капацитет – 22 кВтч), ако клиентът не реши да я купи.

Шикозен отвън, с голям багажник (338-1225 л) отвътре.

Ниски ремонтни разходи и добри батерии

Водачите на Zoe рядко трябва да посещават сервиза, както показа продължителният тест AUTO BILD с първата серия Zoe (Q210) от 2016 г. След почти 25 000 километра спирачките все още бяха в топсъстояние, както се очакваше, и не ни бяха необходими нови гуми. Читател на AUTO BILD, изминал над 200 000 километра със своето Zoe, похвали модела заради изключително издръжливата батерия и ниските ремонтни разходи. Разбира се, Zoe има няколко малки слабости. Батерията, монтирана в пода на автомобила, създава 21-сантиметров праг в багажника, който пречи за осигуряването на равна повърхност за товари. Освен това задната седалка не е делима.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ОЩЕ ОБЯВИ ЗА УПОТРЕБЯВАНИ RENAULT ZOE

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин