Renault Twingo: моят „французин” изглежда като нов


23
май
2017

Опааа! Близо 3500 лева за Twingo на 12 години? Да, наистина е доста… Само че добре запазените Twingo са много търсени.

А тези пари могат да се окажат добра инвестиция. Защото малкият „французин” е от първи собственик и е изминал само 40 000 километра. Наистина, липсва климатична инсталация, но пък това донякъде се компенсира от големия сгъваем покрив.

Един от последните модели на Renault с характер

Както отвън, така и отвътре моят автомобил-мечта изглежда като нов, дори и моторният отсек „свети”. Ако се вгледате, ще откриете няколко драскотини по броните – и ако ги отстраните, може и да ви хрумне идеята да запазите автомобила и след 10 години да го „съживите” като йънгтаймер. Но нужно ли е това? Едва ли може да се сдобиете с почти нов малък автомобил за по-малко пари – освен това колата е оборудвана добре. Euro 4, CD-радио, четири въздушни възглавници и дори сервоуправление. Единственият недостатък: липсва ESP.

Renault Twingo е идеалният градски автомобил: с дължината си от 3,43 метра (11 см по-къс от VW Up) той може да се вмести във всяко паркомясто. Задната седалка се регулира надлъжно – което увеличава вместимостта на багажника при голямото пазаруване. А отварящият се с едно движение на ръката сгъваем покрив превръща колата почти в кабриолет.

Последователно сив кокпит: арматурно табло с дигитален километраж по средата и две въздушни възглавници

За 3500 лева можете да се сдобиете с последното Renault с характер. За разлика от новото Twingo, произвеждано от 2007 година, което прилича на всеки друг малък автомобил от Япония или Корея – и струва значително повече.

+ гъвкав малък автомобил, който доставя истинско удоволствие със сгъваемия си покрив, поне из града. Резервните части са почти без пари – от моргите

– до септември 2000 година има проблеми с ръждата. Като цяло за по-старите Twingo може да се каже: ръжда, счупени пружини на окачването и дефектни лагери на главините

Оценка

Обичайните проблеми на Twingo не бива да се очакват от този екземпляр. И за да си остане така, е добре да се проведе консервация на каросерията – за дълъг живот на автомобила във всекидневието и през зимните месеци.

 

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин