Renault R5 ще е най-евтиният електромобил на Renault!

0512
2023

Renault 5 ще се появи в нова версия – като електромобил . Появиха се първи снимки на детайли на R5 E-Tech electric. Освен това има и информация относно пробега и цената

Renault R5 се завръща като електромобил –  това стана ясно от януари 2021 г., когато Renault представи шоу-автомобил с името „5. На външен вид електрическата студия бе интерпретация на иконата от 80-те години. Сега се появяват и първите снимки на детайли от автомобила, както и информация за пробега и цената.  Електромобилът ще изглежда малко внушително, което показва прилика с някогашното R5 Turbo. Особено задните калници наподобяват тези на редкия спортен модел. Пътят от задницата до предницата е къс – отпред впечатление правят ръбестите фарове, наподобяващи силно на тези на първото R5, както и фаровете за мъгла в предната броня.

Освен традиционните белези от Renault са измислили интересен и модерен детайл. Ако хвърлите поглед върху предния капак, ще забележите, че една част от него е от стъкло.

До 400 км пробег

Някои факти вече са ясни: R5 E-Tech electric – официалното име вече е известно – ще бъде с дължина от 3,92 метра – малко по-дълъг от оригинала, чиято дължина бе 3,65 метра.

Отдавна не е изненада, че новият R5 ще бъде електромобил. Първоначално малкият „французин” ще бъде оборудван с батерия с капацитет от 52 киловатчаса, която ще дава възможност за изминаването на пробег от до 400 километра. По-късно ще се появи и вариант с 40-киловатчасова батерия.

Новият базов автомобил на Renault

Очаква се цената на базовия Renault 5 с 52-киловатчасова батерия да стартира от около 50 000 лв. така електромобилът ще е по-евтин не само от Zoe, но и от Twingo E-Tech!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин