Renault-Nissan-Mitsubishi планира 10 млн. продажби на автономни автомобили до 2026


28
ян.
2022

Интелигентната и свързана мобилност е критична област за увеличаване на споделените иновации в рамките на Алианса Renault-Nissan-Mitsubishi.

С 20-годишен опит в ADAS (усъвършенствани системи за подпомагане на водача) и автономно шофиране, Алиансът продължава да подобрява безопасността, удобството и удоволствието от шофирането в реалния свят, като предоставя иновации в интелигентните технологии, като пример е награждаваната система на Nissan – ProPILOT.

Със своите споделени платформи и електроника, до 2026 г. членовете на Алианса очакват да имат повече от 10 млн. продадени автомобила от 45 модела, оборудвани със системи за автономно шофиране.

Днес 3 млн. автомобила са вече свързани към Alliance Cloud с постоянен обмен на данни.

До 2026 г. ще се доставят повече от 5 млн. облачни системи на Алианса годишно, с общо 25 млн. автомобила на пътя. Алиансът ще бъде и първият глобален автомобилен производител на масовия пазар, който въведе екосистемата на Google в своите автомобили.

Под ръководството на Renault, Алиансът разработва обща централизирана електрическа и електронна архитектура, обединяваща електронен хардуер и софтуерни приложения, за да предложи максимални ползи и оптимално ниво на производителност.

Алиансът ще лансира първия си напълно софтуерно дефиниран модел до 2025 г. С този автомобил Алиансът ще подобри Over The Air възможностите на своите автомобили през целия им жизнен цикъл. Това означава стойност за клиентите с интегрирането на техния автомобил в тяхната дигитална екосистема за предлагане на персонализирано изживяване, нови подобрени услуги и намалени разходи за поддръжка. Това ще позволи на членовете на Алианса да увеличат цената на автомобилите си на вторичния пазар. В допълнение, софтуерно дефинираните автомобили ще могат да комуникират със свързани обекти, потребители и инфраструктура, отваряйки нови полета на стойност за компаниите на Алианса.

Най-доброто в класа дигитално изживяване на Алианса ще бъде вратата към безпрецедентно количество данни, проправяйки пътя към следващата граница на автомобилната индустрия. с Renault Group, Nissan Motor и Mitsubishi Motors, позиционирани в челните редици на тази революция.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин