Renault-Nissan-Mitsubishi и Microsoft лансират платформа за управление на свързани услуги


20
мар.
2019

Водещият автомобилен алианс Renault-Nissan-Mitsubishi обяви лансирането на Alliance Intelligent Cloud – нова платформа, която позволява на Renault, Nissan и Mitsubishi Motors да доставят свързани услуги в автомобилите си на почти всички 200 пазара, обслужвани от Алианса. Проектът на Алианса и Microsoft е първата глобална програма за свързани автомобили и ще бъде реализиран посредством използване на облачни услуги, изкуствен интелект (AI) и IoT (Internet of Things) технологии, предоставени от Microsoft Azure. Azure предоставя на Алианса глобална платформа за данни, която събира, управлява и анализира данните от превозните средства, за да предоставя интелигентни услуги.

Кал Мос, Глобален Вицепрезидент, Alliance Connected Vehicles в Renault-Nissan-Mitsubishi, заяви: „Разработваме платформа за свързани превозни средства, която ще преобрази потреблението за клиентите на Renault, Nissan и Mitsubishi. Чрез нашето сътрудничество с Microsoft ще представим най-мощната и всеобхватна платформа за свързани превозни средства. Използвайки размера и мащаба на Алианса, ние изградихме интелигентна облачна платформа, която поставя нови стандарти за нашата индустрия.”

„Renault-Nissan-Mitsubishi е дългогодишен партньор и първият ни стратегически партньор за платформата за свързани превозни средства на Microsoft.“ заяви Жан-Филип Куртуа, EVP и Президент, Глобални продажби, маркетинг и операции в Microsoft.  „Производството на Alliance Intelligent Cloud позволява появата на ново поколение от свързани услуги, задвижвани от Microsoft Azure.“

Първите автомобили с технологията Alliance Intelligent Cloud ще бъдат новото Renault CLIO и Nissan Leaf в Япония и Европа. Това са и първите превозни средства, задвижвани от Microsoft платформата за свързани превозни средства.

Превозните средства, използващи Alliance Intelligent Cloud, ще се възползват от непрекъснат достъп до интернет, усъвършенствана дистанционна диагностика, свързана навигация, актуализации на софтуера по въздуха, многобройни функционалности за развлечение и други услуги, съобразени с клиентите.

Платформата Alliance Intelligent Cloud ще бъде водена от събраните в нея данни и благодарение на усъвършенствани AI и аналитични технологии ще ускори времето за пускане на пазара на нови иновации и бизнес инициативи.

Alliance Intelligent Cloud ще позволява на превозните средства на Алианса да комуникират с бъдещата инфраструктура на интелигентните градове и с платформите на потенциални бъдещи партньори. С тази нова инициатива всяка трета страна, която иска да се свърже с превозните средства на Алианса, ще разполага с единна точка за контакт.

Още по темата

Card image cap
Огромни пикапи със зелени сърца

29
февр.
2016

В Калифорния GM ще лансира огромни пикапи с хибридно задвижване: при 700 Silverado und Sierra електромотор ще подпомага бензиновия агрегат

Card image cap
Х-клас: Navara-та на Mercedes

19
юли
2017

Новият пикап на „звездата” е съвместна разработка с Renault-Nissan

Card image cap

В последния брой:

Архив >