Renault Mégane Grandtour: бензиновият мотор не стресира


30
мар.
2017

НЕ Е ГЛАВНА – такава е ролята на дизеловия агрегат в Mégane Grandtour. Да, 1,6-литровият 4-цилиндров мотор се представя убедително с голямата си мощност, бързите спринтове и ниския разход на гориво. Максимална скорост от почти 200 км/ч, малко повече от десет секунди за спринта до 100 км/ч, а индикацията за разхода започва с 5 преди запетаята – доста впечатляващо. dCi обаче има и някои слабости – ако го пришпорите, той става доста шумен, а при ниски обороти е тромав. Прибавяме и проблема с азотните оксиди.

Стигаме и до бензиновия двигател. Той се превръща в скрит коз. С ясен и приятен глас 1,2-литровият 4-цилиндров мотор ускорява бързо. Е, признаваме, че след 160 км/ч TCe агрегатът не демонстрира темперамент, но като цяло оставя впечатление на по-приятен и по-лек от дизеловия. На касата сме привлечени от малкия турбобензинов двигател. Почти 5000 лв. е разликата в полза на бензиновия двигател, което го превръща в първи избор при еднакво оборудване. Дизеловият мотор (5,2 л/100 км) има по-голяма загуба на стойност (в Германия).

МОДЕРНИ КОКПИТИ

Кокпит с монитор във формата на таблет – изглежда добре, но дали е оптимално решение за автомобила? Червената зона на оборотомера на бензиновия двигател започва от 6000 оборота, но той се развърта по-добре от дизеловия.

ИЗВОД

Един съвсем нелесен избор. Дизеловият агрегат е много мощен и икономичен, а бензиновият работи спокойно и струва по-малко. Като цяло бензиновият мотор е по-приятен за каране.

Още по темата

Card image cap
Тест на Techart Macan 2.0

16
юни
2017

4-цилиндровият агрегат на Porsche притежава значително по-голяма тяга във версия на Techart Macan 2.0. Достатъчен ли е, за да се конкурира с V6 мотора?

Card image cap
Audi A6 Avant 2.0 TDI: перфектен и след 100 000 километра

8
юни
2017

В А6 Avant има всичко, което е типично за Audi. Един продължителен тест с (почти) приказен Hарру End.

Card image cap
Mercedes AMG E 63 S 4Matic+: Дрифтът е задължителен

18
ян.
2017

AMG оборудва E-клас с 612 к.с. – както и с режим за дрифт. Атака!

Card image cap
Сдържан работяга в новия F-Pace

8
апр.
2016

Дали това е Jaguar? Новият F-Pace е първият SUV на марката и се позиционира между BMW X3 и X5. AUTO BILD тества дизеловата версия със 180 к.с.

Card image cap

В последния брой:

Архив >