Renault Megane получава зареждане от контакта


3
февр.
2020

Новото Renault MEGANE предлага обновен и модернизиран кокпит. Моделът разполага с нови 9,3-инчов мултимедиен екран и 10,2-инчов екран на арматурното табло и се възползва от всички функции на мултимедийната система Renault EASY LINK. Тази система, чиято работа е вдъхновена от използването на смартфони, е проектирана да бъде ергономична и по-функционална, за лесна употреба.

Renault MEGANE R.S. Line

За повишаване на безопасността и комфорта са налични нови помощни системи за шофиране. Те включват система за поддържане на лентата на движение и автоматично спиране и потегляне при натоварено движение, автономна система от ниво 2, която предлага комфорт и спокойствие зад волана.

Новото Renault MEGANE притежава усъвършенствани елегантност и изисканост, представяйки нови Pure Vision LED фарове за подобрение видимостта и комфорта по време на пътувания. По този начин, новото Renault MEGANE подсилва своя дизайн и динамични линии.

Новото Renault MEGANE E-TECH Plug-in: plug-in хибриден двигател за уникално удоволствие от шофирането

Като пионер и експерт в електрическата мобилност, Renault предоставя на новия MEGANE предимството на E-TECH Plug-in хибриден двигател със 160 к.с. Той се възползва от нова технология, която се фокусира върху възстановяването на енергия и е пряко вдъхновена от нашия опит във Формула 1.

E-TECH Plug-in технологията е разработена от Renault Engineering и е обект на над 150 патента. Двигателят използва компоненти, проектирани в рамките на Алианса, като 1,6-литровия 4-цилиндров бензинов двигател от ново поколение с два електродвигателя и иновативна многомодова скоростна кутия. Тази трансмисия без съединител предоставя отлична ефективност и едва забележими смени на предавките.

Със своята батерия с капацитет от 9,8 kWh (400V), новото Renault MEGANE E-TECH Plug-in може да се задвижва със 100% електрическа мощност със скорост до 135 км/ч. Ефективността на системата му за управление на енергията му позволява да постигне пробег от 50 км в смесен цикъл* и до 65 км в градски условия*, без да използва двигателя с вътрешно горене.

По този начин новото Renault MEGANE E-TECH Plug-in доказва своята универсалност. Той може да работи без консумация на гориво при ежедневни пътувания и е идеален за дълги пътувания през почивните дни. Независимо от нивото на заряд на батерията, новото Renault MEGANE E-TECH Plug-in се възползва от основните предимства на хибридната система E-TECH: използване на електродвигателя при стартиране на автомобила за подобрена отзивчивост и намален разход на гориво. 

Новият двигател Е-TECH Plug-in ще се предлага от лансирането на новото Renault MEGANE Grandtour и ще бъде представен за хечбек версията на по-късен етап.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >