Renault eWays с два нови проекта за съхранение на енергия

2110
2020

Фабриката Georges Besse в Дуе е дом на първия усъвършенстван склад за батерии, доставен от NIDEC ASI, партньор интегратор и доставчик на решения за съхранение. Този проект е част от стратегията на Groupe Renault за разработване на интелигентна електрическа екосистема в полза на енергийния преход. Този нов проект се основава на наблюдението, че най-малкото несъответствие между потреблението и производството предизвиква смущения, които могат да компрометират стабилността на честотата на вътрешната мрежа. Стационарното съхранение на енергия дава възможност за регулиране и стабилизиране на мрежата чрез зареждане на батериите, когато търсенето е ниско, и отдаване на електроенергия от батериите обратно в мрежата, когато търсенето е високо.

Усъвършенстваният склад за батерии се основава на батерии от електрически автомобили, комплектовани в контейнери, и е насочено към инсталирана мощност от близо 50 MWh на няколко обекта във Франция. Фабриката в Дуе има общ инсталиран капацитет от 4,7 MWh, използвайки рециклирани батерии, предоставяйки им втори живот, както и нови батерии, съхранявани за бъдеща употреба.

Усъвършенстваният склад за батерии се осъществява в партньорство с Banque des Territoires, Фонда за екологична модернизация на транспорта, управляван от Demeter, и немския стартъп The Mobility House. Този проект демонстрира способността на Groupe Renault да предвижда екологични проблеми и да предоставя възможности за иновации с нови услуги.

Проект SmartHubs by Connected Energy се намира в Западен Съсекс, Великобритания. Рециклирани батерии от автомобилите на Renault ще се експлоатират заедно с други технологии като част от местната енергийна система, за да се осигури по-чиста и по-икономична енергия за използване в социални жилища, транспорт, инфраструктура, частни имоти и местни компании. Рециклираните батерии ще бъдат вградени в специално проектираните системи E-STOR на Connected Energy.

Проектът SmartHubs ще инсталира няколко 360kWh E-STOR системи на промишлени и търговски обекти, като някои от тях ще бъдат свързани със слънчеви панели и зарядни станции, за да помогнат на обектите да намалят енергийните си разходи и да оптимизират използването на възобновяема енергия. Ще бъде инсталирана и голяма E-STOR система, използваща около 1000 рециклирани батерии за съхранение на 14,5 MWh енергия, която ще има възможност за бързо зареждане и разреждане, с цел балансиране на електрическата мрежа. Системата ще съхранява достатъчно енергия, за да захрани 1695 жилища средно за цял ден. Проектът SmartHubs е един от четирите британски правителствени проекта, предназначени да помогнат за проектирането на енергийните системи на бъдещето.

Проектът SmartHubs се осъществява от консорциум, ръководен от Connected Energy с партньори Moixa, PassivSystems, ICAX, Университет Нюкасъл, Съвет на окръг Западен Съсекс и Innovate UK.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин