RENAULT EWAYS: В ПОСОКА КЪМ МОБИЛНОСТ С НУЛЕВ ОТПЕЧАТЪК

1610
2020

Днес на Renault eWays, безпрецедентно събитие, посветено на електрическата мобилност днес и утре, Groupe Renault се ангажира с въглероден неутралитет в Европа до 2050 г. и представя два нови електрически автомобила:

  • Renault Megane eVision: динамичен компактен хечбек за ново поколение електрически автомобили
  • Dacia Spring Electric:новата Dacia революция с най-достъпния електрически автомобил в Европа

Преди 10 години Renault лансира първото ZOE. Днес 350 000 електрически автомобила от 8 различни Renault моделаобикалят света! В допълнение към електрическата си гама, Groupe Renault предлага гама от хибридни и plug-in хибридни версииза Clio, Captur, Megane и Megane Grandtour със своята технология E-TECH Hybrid и Plug-in Hybrid, която скоро ще бъде налична и за Renault Arkana.

Днес компанията отива още по-далеч и се ангажира да постигне нулев въглероден отпечатък в Европа до 2050 г.До 2030 г. Groupe Renault цели да намали CO2емисиите си с 50% в сравнение с 2010 г.До 2022 г. всички нови модели, които се лансират на пазара, ще имат електрическа или електрифицирана версия.

В рамките на Renault eWays, от 15 до 27 октомври, Groupe Renault споделя своята визия за прехода към мобилност с нулеви емисии чрез своите нови продукти и технологии под формата на кръгли маси и презентации, достъпни на дигиталната платформа: https://easyelectriclife.groupe.renault.com/en/eways/

Нов важен момент в историята на Groupe Renault, компания, позиционирана като основен играч в устойчивата мобилност и нейната екосистема, за днес и за следващите години.

Renault Megane eVision, нов електрически компактен хечбек

Renault представя демонстрационния автомобил Megane eVision и преоткрива модела на компактния хечбек, като комбинира елементи на купе и SUV автомобил. 100% електрически, този демонстрационен автомобил с иновативен стил се възползва от чисто новата платформа CMF-EV, посветена на електричеството. Актив, който му позволява да се отдалечи от традиционните измерения и правила на сегмента, за да предложи нови линии и пропорции. Резултатът е хечбек с компактни външни размери и рекорден простор.

Преди близо 10 години Renault разбира нуждата да се ангажира с електрическа мобилност. Този опит сега ни позволява да лансираме изцяло ново поколение електрически модели, чийто символ е Megane eVision.25 години след лансирането си Megane отваря нова страница от историята си.

Dacia Spring Electric, новата р-EV-олюция на Dacia

Dacia представя своя малък модерен градски автомобил, който ще бъде лансиран през 2021 г.: Dacia Spring Electric. След Logan и Duster, Dacia Spring е на път да революционизира пазара, като направи електрическата мобилност достъпна за всички. Независимо дали става въпрос за индивидуална, споделена или професионална мобилност, Spring предлага семпло, надеждно и достъпно решение.

Със своя агресивен SUV външен вид, моделът е оборудван с 4 пълноразмерни седалки, рекорден простор, семпъл и надежден електромотор и задоволителен пробег. Лек и компактен, Spring Electric може да измине 225 км в смесен WLTP цикъл и 295 км в цикъл WLTP City, гарантирайки висока гъвкавост в градска, но и извънградска употреба.

Три нови хибридни модели, разширяващи гамата Renault E-TECH

Renault разширява своята хибридна гама с пристигането на три нови автомобила, оборудвани с тази нова технология. Новият Arkana E-TECH Hybrid, Captur E-TECH Hybrid и новият Megane E-TECH Plug-In Hybrid ще бъдат лансирани в Европа през първата половина на 2021 година.

Пионер и лидер в електрическата мобилност в продължение на повече от 10 години и със своя опит във Формула 1, Renault придобива експертния опит, който позволява на марката да предлага динамични и ефективни хибридни задвижвания за по-широк спектър от автомобили в сърцето на автомобилния пазар.

Представянето на 12V микрохибридизация за новите Arkana и Captur допълва гамата от агрегати, като предлага всички възможни нива на електрификация, за да отговори на всички нужди, като същевременно остава достъпна.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин