Renault e.dams чества третата си поредна титла във Формула Е


27
сеп.
2017

За да отпразнуват третата титла на отбора в Сезон 3, заедно пред френските и международни медии се появиха представители на отбора Renault e.dams, съсобствениците Ален Прост и Жан-Пол Дрио, Жером Стол и Сирил Абитебул, съответно президент и управляващ директор на Renault Sport Racing, а също Жил Норманд, директор на Renault Electric Vehicles и пилотите Себастиен Буеми и Никола Прост. Събитието се състоя в Atelier Renault на „Шанз-Елизе”.

Със своята трета поредна титла, Renault e.dams е единственият отбор, печелил шампионата от създаването му. Миналата година Renault e.dams постигна дубъл, печелейки титлите при пилотите и отборите със Себастиен Буеми. В Сезон 4 отборът ще се опита отново да направи същото и да остане непобеден във все по-конкурентния шампионат.

По време на празненството пилотите Себастиен Буеми и Никола Прост разкриха Renault Z.E.17, а болидът бе представен от Ален Прост и Жан-Пол Дрио. Новата цветова украса на болида тази година, подобно на предходната, се характеризира с преобладаващ син цвят, който е символичен за електрическите автомобили на Renault. Белият цвят добавя елегантен щрих, като същевременно отдава чест на кодовете на марката. Хоризонтална бяла линия напомня за цветовата схема във Формула 1 и затвърждава съгласувания образ на Renault във Ф1 и ФЕ.

Renault e.dams иска да благодари на партньорите (HP, Richard Mille и 8Js), с които споделя успехите в състезанията и техническите операции. За Сезон 4 отборът с гордост приветства новия си партньор Acronis. “Renault Sport Racing изисква върховна надеждност, мащабируемост и производителност за съхранение на данните, нещо, което е изключително важно в моторния спорт. Renault Sport Racing изисква най-добрата технология на пазара и това е причината, поради която те избраха решенията Acronis Storage и Acronis Backup Cloud, които бързо се превръщат в предпочитан избор за автомобилната индустрия”, заяви Сергей Белосов, главен изпълнителен директор и съосновател на Acronis.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин