Новини » Renault прави римейк на R5 Turbo като електрическа „дрифтачка“

Renault прави римейк на R5 Turbo като електрическа „дрифтачка“

3009
2022

Със завоюваните успехи на ралитата той кара сърцето да се разтупти и трупа суперлативи … R5 Turbo 2 тази година навършва 40! Какъв по-добър начин да Renault да го почете от това да представи новия R5 TURBO 3E E-Tech 100% electric, който изглежда убийствено добре, но същевременно е и ефективен, и впечатляващ! Прераждането на една икона.

От много време вече се знае, че Renault иска да възроди легендарното R5 като електромобил – това вероятно ще стане до 2024 г. И за да убият от времето за чакане, французите възбуждат още повече апетита ни към модела с концепцията Turbo – на ток! Благодарение на задно задвижване концептуалната машина, развиваща 380 к.с. и 700 Нм, трябва да бъде крал на дрифта.

R5 TURBO 3E E-Tech 100% electric разполага с всичко: със същата висока ефективност като своя предшественик, но възприема и модернизира неговия емблематичен стил. Голям спойлер, въздухозаборници, линии, цветове – благодарение на всичко това е невъзможно да не ви забележат!

С две плътно прилепени седалки, предназначени за преминаване през „зоните на атака“, R5 TURBO 3E E-Tech 100% electric, доставя огромно удоволствие със своето задно задвижване. Каросерията от въглеродни влакна покрива тръбната рама, гумите са проектирани за дрифт, а камерите ви позволяват да записвате и споделяте всички вълнуващи моменти.

Зоната под каросерията, броните и всички повърхности са преработени в този демонстрационен автомобил. Той е по-широк с 25 см в сравнение с „Turbo 2“. Привличащи погледа детайли: розово-виолетови тонирани стъкла, червени LED джанти, които светят по време на дрифт, и светеща емблема в средата на волана.

Аеродинамиката е специално преработена: въздухозаборници на предния капак, предна броня, намаляваща aеродинамичното съпротивление, липса на странични огледала, но с конзоли за камери и дифузьор отзад. При дрифитране фаровете възпроизвеждат насечени светлинни ефекти, вдъхновени от компютърната анимация.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин