Renault прави римейк на R5 Turbo като електрическа „дрифтачка“

3009
2022

Със завоюваните успехи на ралитата той кара сърцето да се разтупти и трупа суперлативи … R5 Turbo 2 тази година навършва 40! Какъв по-добър начин да Renault да го почете от това да представи новия R5 TURBO 3E E-Tech 100% electric, който изглежда убийствено добре, но същевременно е и ефективен, и впечатляващ! Прераждането на една икона.

От много време вече се знае, че Renault иска да възроди легендарното R5 като електромобил – това вероятно ще стане до 2024 г. И за да убият от времето за чакане, французите възбуждат още повече апетита ни към модела с концепцията Turbo – на ток! Благодарение на задно задвижване концептуалната машина, развиваща 380 к.с. и 700 Нм, трябва да бъде крал на дрифта.

R5 TURBO 3E E-Tech 100% electric разполага с всичко: със същата висока ефективност като своя предшественик, но възприема и модернизира неговия емблематичен стил. Голям спойлер, въздухозаборници, линии, цветове – благодарение на всичко това е невъзможно да не ви забележат!

С две плътно прилепени седалки, предназначени за преминаване през „зоните на атака“, R5 TURBO 3E E-Tech 100% electric, доставя огромно удоволствие със своето задно задвижване. Каросерията от въглеродни влакна покрива тръбната рама, гумите са проектирани за дрифт, а камерите ви позволяват да записвате и споделяте всички вълнуващи моменти.

Зоната под каросерията, броните и всички повърхности са преработени в този демонстрационен автомобил. Той е по-широк с 25 см в сравнение с „Turbo 2“. Привличащи погледа детайли: розово-виолетови тонирани стъкла, червени LED джанти, които светят по време на дрифт, и светеща емблема в средата на волана.

Аеродинамиката е специално преработена: въздухозаборници на предния капак, предна броня, намаляваща aеродинамичното съпротивление, липса на странични огледала, но с конзоли за камери и дифузьор отзад. При дрифитране фаровете възпроизвеждат насечени светлинни ефекти, вдъхновени от компютърната анимация.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин