/ Renault разкрива първата си NFT колекция genr5

Renault разкрива първата си NFT колекция genr5

На 15 декември Renault ще предложи NFT колекцията genR5, отдавайки почит на Renault 5, който празнува своята 50-та годишнина през 2022 г.

Renault обявява, че се присъединява към онлайн пазара на NFT (Non-Fungible Token). NFT са цифрови сертификати за собственост, уникални идентификатори, които не могат да бъдат копирани, замествани или разделяни. NFT се записват в блокчейн и се използват като сертификати за автентичност и собственост като могат да бъдат под формата на изображение, видео, звук и други.

Първата NFT колекция на Renault се нарича genR5, вдъхновена е от Renault 5 и ще бъде лансирана на 15 декември. Този първи проект отдава почит на създаването на модел, превърнал се в икона на 70-те, впряга генеративното изкуство и отприщва своята креативност в уникален 1972 NFT (1972 г. е годината, в която Renault 5 достига пазара).

Всеки от наличните за продажба 1972 NFT ще представлява Renault 5 с 9-секундно видео, включително ексклузивно покритие и динамична светлинна и звукова анимация.

Колекцията genR5 е вдъхновена от четири легендарни Renault 5 модела:

  • 100 броя електрически Renault 5 NFT, в чест на 100-те новаторски електрически автомобила, произведени от 1972 до 1974 г.
  • 160 броя Renault 5 Turbo NFT, за конските сили под предния капак на този хотхеч, който символизира спортния дух на Renault
  • 450 броя Renault 5 Le Car Van NFT, отговарящи на броя на автомобилите в тази произведена във Франция лимитирана серия в американски стил
  • 1262 броя Renault 5 TL NFT, празнуващи символ на революцията в сегмента на градските автомобили

Всяко NFT ще бъде присвоено на случаен принцип, разкрито след покупка и ще осигури достъп до конкретни преимущества. Колекцията ще бъде достъпна за всички, както първи собственици на NFT, използващи традиционна валута и банкови карти, така и web3 експерти, използващи криптовалута – на една и съща достъпна цена.

В платформата R3NLT, https://nft.renault.com/, обществеността може да следи новините за продажбата и да се регистрира за важни известия за закупуване на genR5 NFT.

Renault ще лансира редовни актуализации за преимуществата чрез своите акаунти в социалните мрежи R3NLT Discord и Renault_NFT в Twitter.

Всички притежатели на genR5 NFT ще бъдат поканени да участват в съвместното създаване на рекламни стоки The Originals, които след това ще бъдат налични в ексклузивна лимитирана колекция.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин