Renault пуска лекотоварна гама на водород до края на годината

0707
2021

‘HY’ от водород, ‘VIA’ от път: HYVIA проправя нов път към въглеродно неутрална мобилност с уникална и цялостна екосистема. Зеленият водород от водна електролиза позволява мобилност с нулеви CO2 емисии при употреба, увеличен пробег и зареждане за само няколко минути.HYVIA ще отговаря за производството, съхранението и разпространението на зеления водород. По-специално със станции за водород до края на 2021 г., за да отговорим най-добре на нуждите на нашите клиенти.

В допълнение към решенията за електрическа мобилност, HYVIA ще предложи широка гама лекотоварни автомобили, задвижвани с горивни клетки, до края на 2021 г .:

  • Master ван H2-TECH – голям ван за превоз на стоки, с товарен обем от 12 м3 и пробег до 500 км.
    • Master шаси-кабина H2-TECH – голям ван за превоз на по-големи стоки, с товарен обем от 19 м3 и пробег от около 250 км.
    • Master Citybus H2-TECH – за превоз на до 15 души, с пробег от около 300 км.
  • Цялата екосистема ще включва и набор от услуги за финансиране и поддръжка.
  • Възползвайки се от експертизата на двама лидери, Renault Group и Plug Power, HYVIA има оперативност в четири завода във Франция, а от края на 2021 г. в завода във Флан ще се асемблират горивни клетки и станции за водород. Продуктите ще се предлагат в цяла Европа.

„За да отговорим на предизвикателствата на водородната мобилност, трябва да предложим автомобили с горивни клетки за всички интензивни цели, но също и да вземем предвид цялата екосистема. HYVIA предлага решения за мобилност до ключ, които включват производство, съхранение и дистрибуция на зелен водород и широка гама лекотоварни автомобили с горивна клетка. Решения, които отговарят на новите нужди на бизнеса и местните общности, за да стимулират пълния енергиен преход“коментира Дейвид Холдербах, президент на HYVIA

HYVIA се основава на експертизата на Plug Power, глобален лидер на водородни решения с над 20-годишен опит в електролизата и мрежа от повече от 100 станции, които разпределят повече от 40 тона водород всеки ден.

HYVIA ще предложи решения за електролиза, мобилни станции за съхранение и до края на 2021 г. станции за зареждане с водород, асемблирани във Флан, Франция. Станциите за зареждане са на разположение под наем или за покупка и са гарантирано лесни и безопасни за експлоатация.

HYVIA се основава на експертизата на Renault Group, европейски лидер на електрически лекотоварни автомобили и пионер на водородни лекотоварни автомобили от 2014 г.

HYVIA ще предложи гама от три лекотоварни модела с горивни клетки до края на годината:

  • Master ван H2-TECH: голям ван, подходящ за търговски превоз на стоки, с пробег до 500 км и товарен обем от 12 м3.
  • Master шаси-кабина H2-TECH: голям ван с повече товарен обем (19 м3) и пробег до 250 км.
  • Master Citybus H2-TECH: градски микробус, идеален за фирми и местни обществени услуги за транспорт на до 15 пътници, с пробег от около 300 км.

Тези автомобили са изградени върху платформа с два вида агрегати: захранване от електрическа енергия и от енергия, базирана на водород. Пробег, достигащ до 500 км: 100 км от които е благодарение на електрическата енергия, останалите благодарение на водорода. Всички модели ще оборудвани с батерия с капацитет33 кВтч, 30 кВт горивна клетка и резервоари, съдържащи между 3 и 7 кг водород, в зависимост от версията.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин