Корпоративни новини » RENAULT представя новия TRAFIC

RENAULT представя новия TRAFIC

1509
2021

С новия Trafic Renault подобрява качествата на своя компактен ван, перфектно адаптиран към нуждите и очакванията на корпоративните клиенти. Създаден през 1980 г., Renault Trafic е бестселър, спечелил над 2,2 милиона клиенти в 50 страни.

Новият Trafic представя основно обновяване на интериора, предлагайки на клиентите комфорт и усещане за качество, сравними с тези на пътнически автомобил, в по-функционална и практична кабина. Разширената гама нови двигатели Euro 6d-Full предоставя повече мощност и въртящ момент. Новите системи в помощ на водача (ADAS) осигуряват по-безопасно и плавно шофиране.

ЗДРАВ И ДИНАМИЧЕН ЕКСТЕРИОР

Новият Trafic съдържа напълно нова предна част, подсилваща още повече неговата ДНК на елегантен и динамичен ван. Хоризонталният преден капак и вертикалната решетка му придават солиден и изразителен стил, подчертан от Full LED предни фарове и обновена броня. От осемте налични екстериорни цвята Renault избира облачносин за лансиращ. Нова радиоантена, нови 17-инчови джанти и по-елегантни тасове правят своя официален дебют.

НАПЪЛНО ПРЕРАБОТЕН ИНТЕРИОР

Новото арматурно табло, подчертано от хоризонтална лента, простираща се до панелите на вратите, създава усещането за повече пространство на борда. Обновеният дизайн обхваща също инструменталния панел, панелите на вратите и топката на скоростния лост, като добавя хромирани декоративни елементи. Всичко това води до значително по-силно усещане за качество.

КОМФОРТ И ИНТЕЛИГЕНТНОСТ НА БОРДА

Новият Trafic предлага огледала с електрическо прибиране, комфортна тапицерия и нови панели на вратите с по-широки подлакътници. Чрез сгъване на облегалката на средната седалка кабината се превръща в мобилен офис с достатъчно пространство за лаптоп и въртяща се стойка с размер А4 за лесно побиране на всякакви работни документи. Сгъваемата облегалка на централната седалка може също да се използва за удобна обедна почивка. Що се отнася до местата за съхранение на вещи, кабината е пълна с улесняващи живота на клиента решения, включително новата жабка-чекмедже Easy Life, с най-добрия в категорията общ капацитет от 88 литра – 54 от които са разположени под пътническата седалка тип „пейка“.

ПОВЕЧЕ ТЕХНОЛОГИИ НА БОРДА

На борда се появява мултимедийната система с интегрирана навигация Renault EASY LINK. Съвместима с Android Auto™ и Apple CarPlay™, тя работи с 8-инчов сензорен екран и се предлага с индуктивно зарядно за смартфон с мощност 15W за непрекъсната свързаност през целия ден. Инструменталният панел интегрира 4,2-инчов цветен клъстер. На борда има и три USB слота.

10 НОВИ СИСТЕМИ В ПОМОЩ НА ВОДАЧА

По отношение на подпомагането на водача, новият Trafic разчита на широк набор ADAS системи за по-голямо спокойствие при шофиране и по-лесно паркиране. Налични са десет нови системи, включителноадаптивен круиз контрол, автоматично превключване на къси/дълги светлини, предупреждение за излизане от лентата, предупреждение за наличие на обект в „сляпата“ точка на автомобила, активен спирачен асистент, разпознаване на пътните знаци с предупреждение при превишена скорост, предупреждение за нестабилна траектория, предни, задни и странични паркинг сензори и камера за паркиране на заден ход.

МОЩНИ И ЕФЕКТИВНИ ДВИГАТЕЛИ

Новият Trafic разширява и подобрява своята гама двигатели, за да отговори на всички нужди, предлагайки четири двигателя Blue dCi с мощност от 110 до 170 к.с. Двулитровият двигател е усъвършенстван с увеличение на мощността от 5 до 10 к.с. – в зависимост от версията – и с по-голям въртящ момент. Всички двигатели отговарят на стандарта Euro 6d-Full, оборудвани са със системата Stop & Start и са комбинирани с механична скоростна кутия. Версиите Blue dCi 150 и 170 са налични и с автоматична скоростна кутия EDC с двоен съединител.

УДОБЕН, ИНТЕЛИГЕНТЕН И БЕЗОПАСЕН ТОВАРЕН ОТСЕК

При версията L2 отворът в преградата позволява на новия Trafic да предложи най-добрата полезна товарна дължина в сегмента – 4,15 м. С помощта на режима за зониране на ключа за запалване или картата „Свободни ръце“ водачът може да избира да заключва/отключва кабината и товарния отсек заедно или поотделно. За по-лесни доставки или достъп до инструменти опционалното по-силно LED интериорно осветление предоставя 500 лумена или пет пъти повече от стандартна халогенна лампа.

БЕЗБРОЙ МОДЛУЛАРНИ И ПЕРСОНАЛИЗИРУЕМИ РЕШЕНИЯ

С 275 налични версии новият Trafic предлага желаните възможности за модулност и персонализация благодарение на широка гама допълнително оборудване, аксесоари, специално изработени модификации и широк набор от възможности за трансформация.

Като ван новият Trafic е наличен в 2 дължини и 2 височини. Той може да се похвали с товарен отсек с обем от 5,8 до 8,9 м3, възможности за избор на кабина, остъкляване, прегради, врати и други.

Като платформа-кабина той може да бъде адаптиран към всякакви видове употреба като хладилен фургон или самосвал.

ПРОИЗВЕЖДАН ВЪВ ФРАНЦИЯ ЗА СВЕТА

От 2014 г. насам заводът на Renault в Сандовил, Нормандия (Франция), е единственият, който произвежда третото поколение Trafic за всички пазари по света. През 2021 г. заводът отбелязва 57-тата си годишнина и своя 8-милионен произведен автомобил, включително 800 000-хилядния Trafic.

Продажбите на новия Trafic ще стартират в края на 2021 г. за Европа и началото на 2022 г. за България.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин