/ Renault предаде ключовете на своя 100-хиляден електрически автомобил

Renault предаде ключовете на своя 100-хиляден електрически автомобил

1009
2016

Renault предаде ключовете на своя 100-хиляден електрически автомобил. Това се случи в норвежката столица Осло на 9 септември, а автомобилът е ZOE.
Пионер в сферата на изцяло електрическите автомобили, Renault е европейският лидер с 27% пазарен дял на електрически леки и лекотоварни автомобили.

Пет години след лансирането на своя първи електрически автомобил, Renault, пионер в областта на електрическите автомобили и европейски пазарен лидер, предаде ключовете на 100-хилядния си електромобил. Електрическият модел е Renault ZOE, продаден на г-н Асмунд Гилебо (Åsmund Gillebo), 41-годишен норвежец. За да извлече най-доброто от своето ZOE, той получи 5-годишен договор за презареждане от Fortim, както и 100 000 минути презареждане от Grønn kontakt, два местни енергийни доставчика.

Renault: европейският лидер в областта на електрическите автомобили

През първата половина на 2016, Renault продаде над 15 000 електрически автомобила (без Twizy), ръст от 32% спрямо предходната година. Този успех затвърди лидерската позиция на Renault на пазара в Европа, особено за лекотоварни автомобили. Един на всеки четири електромобила, движещ се по европейските пътища, е Renault. Във Франция половината от електромобилите са Renault. Основните пазари на Renault за електрически автомобили са Франция, Норвегия, Великобритания и Германия.

“Всяка година се увеличава броят на клиентите на електромобили и Renault има съществен принос за тази тенденция с постоянните нововъведения и отдаденост на развитието на инфраструктурата. Клиентското удовлетворение, което е цели 98% за ZOE, ни окуражава да продължим развитието в тази посока”, заяви Ерик Фонтьон, Директор Електрически автомобили Renault.

Renault се гордее с най-всеобхватната гама от 100% електрически автомобили на пазара, позволяваща му да отговори на разнообразните клиентски нужди. Гамата е съставена от компактния градски модел ZOE, лекотоварното Kangoo ZE, компактния градския Twizy с две места (и лекотоварната му версия Twizy Cargo) и величественият седан RSM SM3 ZE (най-продаваният електромобил в Корея).

ZOE, най-продаваният електрически автомобил в Европа, доминира пазара на частни електромобили с над 23% пазарен дял. Kangoo ZE, водещият лекотоварен електромобил в Европа за трета поредна година, поставя стандарта за професионалистите. Той печели редица търгове, включително на Френските пощи и френският електрически доставчик ERDF в Норвегия. На последно място, със 17 000 продадени модела, Twizy е пионер при предлагането на нови начини на придвижване по света. Той е изключително популярен в инициативите за споделянето на автомобили в Европа и Северна Америка.

Renault, ключов играч на електрическия пазар

Предлагайки най-модерната електрическа технология, доказала своето представяне във Формула Е, Renault почели все повече клиенти. След като започна своето електрическо приключение, Renault възприе световна стратегия за електрическа мобилност, в частност развитие на инфраструктурата. Renault участва в редица проекти за инсталиране на зарядни станции, работа с обществените структури и други играчи в областта на електрическата мобилност. В момента има над 100 000 публични зарядни станции по света, 80 000 от тях са в Европа и броят им постоянно расте. Като пример, Renault подкрепя проекта на Европейската комисия за фонда TEN-T (Trans European Transport Network), който е монтирал над 2300 терминала за бързо зареждане по протежение на магистрали и главни пътища в над 15 държави.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин