Renault оставя без дизел новия си SUV

1409
2022

AUSTRAL е името на новия SUV на Renault. Той ще смени произвеждания от 2015 г. Kadjar. Думата Austral идва от латински – australis означава южен и създава асоциации за далечини и пътувания. Дизайнът следва актуалната линия на Renault, но тук е изпълнен по-ръбесто. Отпред има характерна радиаторна решетка, както и огромно лого на Renault и C-образни фарове. Страничната линия е висока, а прозорците – тесни. Отзад отново има C-образни задни светлини.

Austral предлага прилично място отпред и отзад. Отпред впечатление правят високата централна конзола и двата монитора на OpenR-Link кокпита. Той ни е познат от Mégane E-Tech Electric. Двата монитора за уредите и за инфотейнмънт системата са разположени L-образно и в Austral. Мултимедийната система е разработена съвместно с Google и е базирана на Android. Инфотейнмънт системата предлага голям брой услуги – например Google Assistant и Maps.
С дължина от 4,51 метра Austral остава с размерите на Kadjar (4,49 метра). Техниката е от платформата на Renault-Nissan CMF-CD. Най-близък роднина на „французина“ е Nissan Qashqai, ще го последва и бъдещ модел на Mitsubishi.

Кокпит с два големи дисплея, система Android с Google Maps. Воланът е скосен

Mожете да свържете безжично смартфон – чрез Android Auto или Apple CarPlay. Повечето функции се управляват посредством тъчскрийн, в кокпита почти няма бутони. Изключение прави само управлението на климатичната инсталация.

В Austral също има лайстна с бутони под вертикално разположения монитор на инфотейнмънт системата. Също като електрическия Mégane наследникът на Kadjar е със скосен отгоре и отдолу волан.

Задница със спойлер. Тук светлините също са С-образни – с LED техника и 3D ефекти

Дизеловите двигатели са зачеркнати от гамата на моторизациите, затова пък се предлагат различни – отчасти електрифицирани – бензинови агрегати. Базовият е 1,2-литров 3-цилиндров мек хибрид със 130 к.с. Над него е позициониран 1,3-литров 4-цилиндров със 140 и 160 к.с. Има и варианти пълен хибрид със 160 к.с. и с 200 к.с. Опционално се предлагат четири завиващи колела и автоматична трансмисия CVT. Засега повече детайли и информация за цените не са известни.

Предлаганото място отзад е прилично. Задната седалка се регулира отделно по дължина, можете да настройвате и облегалката

ИЗВОД

(Почти) всичко е ново при този компактен SUV на Renault: дизайн, задвижване, мултимедия. Дори името е променено. Новият Austral изглежда добре и предлага модерна техника. Любопитни сме как ще се представи на теста.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин